Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Päällikköjournalisti, älä eroa turhaan

Tiesithän, että sinun ei luultavasti tarvitse erota Journalistiliitosta, vaikka etenet rivijournalistin tehtävistä toimituksellisiin johtotehtäviin?

Mediatalojen korkein johto saattaa varsinkin työehtosopimusneuvottelujen aikaan antaa keskijohdon työntekijöiden ymmärtää, että näiden on syytä erota ammattiliitosta. Toimituksen esimies kuitenkin täyttää Journalistiliiton jäsenkriteerit, kunhan hän ei käytä ratkaisevaa päätösvaltaa työehtoasioissa eikä valvo yrityksen taloudellisia etuja.

Jäsenkelpoisia esimiehiä ovat esimerkiksi uutis- ja toimituspäälliköt sekä monien pienten lehtien päätoimittajat. Heille on tarjolla samat jäsenedut ja -palvelut kuin muillekin, ja heidänkin työehdoistaan neuvotellaan syksyn 2017 tes-neuvotteluissa.

Liiton jäseniä ovat myös muun muassa toimittajat, valo- ja videokuvaajat, ohjelmatyöntekijät, graafikot, av-kääntäjät, kaunokirjallisuuden kääntäjät ja kustannustoimittajat.

Lue lisää Journalistiliiton jäsenkriteereistä tai kysy osoitteesta jasenasiat@journalistiliitto.fi.

Uuden jäsenen liittymislomakkeen löydät klikkaamalla tästä.