Uutiset / 04.03.2020

Neuvottelutulos MTV:n sisällöntekijöille

MTV:n sisällöntekijöitä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutulos on saavutettu valtakunnansovittelijan toimistolla. Kuva:
Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat päässeet neuvottelutulokseen MTV:n sisällöntekijöitä koskevassa työehtosopimuksessa. Valtakunnansovittelijan toimistolla saavutettu neuvottelutulos menee vielä osapuolien hallintojen käsiteltäväksi. Journalistiliitossa tuloksen hyväksyy tai hylkää liiton hallitus. Palkkoja korotetaan 3,7 prosenttia, sopimuskausi on 28 kuukautta, helmikuuhun 2022 asti. Sopimuksessa olleet kiky-määräys poistuu. ”Tämän ratkaisun jälkeen MTV:ssä ei tehdä kikyn mukaista työaikaa”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Jaksotyössä voidaan jatkossakin teettää keskimäärin 115 tuntia kolmessa viikossa. Tuloksen hyväksyminen osapuolien hallinnoissa tarkoittaisi ensi viikolle annetun lakkovaroituksen peruuntumista. Osapuolet ovat tavanneet valtakunnansovittelijan tänään ja viime torstaina. Journalistiliitto antoi 160 MTV:n sisällöntekijää koskeneen lakkovaroituksen viime viikolla.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.