Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

MTV:n sisällöntekijöitä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutulos on saavutettu valtakunnansovittelijan toimistolla.

Neuvottelutulos MTV:n sisällöntekijöille

Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat päässeet neuvottelutulokseen MTV:n sisällöntekijöitä koskevassa työehtosopimuksessa. Valtakunnansovittelijan toimistolla saavutettu neuvottelutulos menee vielä osapuolien hallintojen käsiteltäväksi. Journalistiliitossa tuloksen hyväksyy tai hylkää liiton hallitus.

Palkkoja korotetaan 3,7 prosenttia, sopimuskausi on 28 kuukautta, helmikuuhun 2022 asti. Sopimuksessa olleet kiky-määräys poistuu. ”Tämän ratkaisun jälkeen MTV:ssä ei tehdä kikyn mukaista työaikaa”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Jaksotyössä voidaan jatkossakin teettää keskimäärin 115 tuntia kolmessa viikossa.

Tuloksen hyväksyminen osapuolien hallinnoissa tarkoittaisi ensi viikolle annetun lakkovaroituksen peruuntumista. Osapuolet ovat tavanneet valtakunnansovittelijan tänään ja viime torstaina.

Journalistiliitto antoi 160 MTV:n sisällöntekijää koskeneen lakkovaroituksen viime viikolla.