Uutiset / 09.09.2021

Miten toimia häirintä- ja uhkailutilanteissa? Eväitä ohjeiden tekemiseen työpaikoille

Journalistiliitto on yhdessä Medialiiton kanssa laatinut ohjeet kuinka varautua häirintä- ja uhkailutilanteisiin työpaikoilla. Journalistin työssä on korostunut riski joutua työpaikan ulkopuolelta tulevan häirinnän ja vihapuheen kohteeksi. Häirintä, uhkailu ja epäasiallinen palaute ovat omiaan aiheuttamaan henkistä kuormittumista. Erityisesti vainoaminen ja maalittaminen voivat aiheuttaa vakavia haittoja työntekijän terveydelle. Juuri valmistuneen ohjeistuksen tarkoituksena on muistuttaa työturvallisuusnäkökulmasta näistä ilmiöistä ja antaa eväitä häirintätapauksiin liittyvien ohjeiden ja tukitoimien käsittelyyn mediatalojen työsuojeluyhteistoiminnassa. ”Ohjeet laaditaan työpaikan omista lähtökohdista käsin ja työhön kannattaa varata riittävästi aikaa”, sanoo ohjeiden laadinnassa mukana ollut Journalistiliiton lakimies Tuomas Aalto. Apuna voidaan käyttää työterveyshuollon työpaikkaselvitystä, ja tarvittaessa työntekijöiden kokemuksia voidaan selvittää erillisellä kyselyllä. Ohjeet tässä: Häirintatapauksiin liittyvien ohjeiden laatiminen

Katso myös

Kaikki uutiset

Hufvudstadsbladet, Borgåbladet ja Västra Nyland korottavat freepalkkioita loppuvuonna

Lokakuun alusta kaikkien lehdistön työehtosopimuksen piirissä työskentelevien palkkoja korotettiin 1,9 % suuruisella yleiskorotuksella. Lisaksi maksuun tuli yrityskohtainen erä, jonka suuruus on 0,6 %. Yhteensä palkankorotus oli 2,5 %.

Marraskuun e-laskut tulossa

Journalistiliiton jäsenmaksua koskevat e-laskut ovat tulossa lähipäivinä. Jäsenet saavat ne lähiviikkojen aikana.

Journalistiliitto kutsuu ammattiyhdistysten lehtiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista

Tähän mennessä Journalistiliitto on tehnyt sopimuksen freelancerien työehdoista ja palkkioista Arbetarbladetin, Arthousen, Demokraatin ja Kansan Uutisten kanssa.