Uutiset / 09.09.2021

Miten toimia häirintä- ja uhkailutilanteissa? Eväitä ohjeiden tekemiseen työpaikoille

Journalistiliitto on yhdessä Medialiiton kanssa laatinut ohjeet kuinka varautua häirintä- ja uhkailutilanteisiin työpaikoilla. Journalistin työssä on korostunut riski joutua työpaikan ulkopuolelta tulevan häirinnän ja vihapuheen kohteeksi. Häirintä, uhkailu ja epäasiallinen palaute ovat omiaan aiheuttamaan henkistä kuormittumista. Erityisesti vainoaminen ja maalittaminen voivat aiheuttaa vakavia haittoja työntekijän terveydelle. Juuri valmistuneen ohjeistuksen tarkoituksena on muistuttaa työturvallisuusnäkökulmasta näistä ilmiöistä ja antaa eväitä häirintätapauksiin liittyvien ohjeiden ja tukitoimien käsittelyyn mediatalojen työsuojeluyhteistoiminnassa. ”Ohjeet laaditaan työpaikan omista lähtökohdista käsin ja työhön kannattaa varata riittävästi aikaa”, sanoo ohjeiden laadinnassa mukana ollut Journalistiliiton lakimies Tuomas Aalto. Apuna voidaan käyttää työterveyshuollon työpaikkaselvitystä, ja tarvittaessa työntekijöiden kokemuksia voidaan selvittää erillisellä kyselyllä. Ohjeet tässä: Häirintatapauksiin liittyvien ohjeiden laatiminen

Katso myös

Kaikki uutiset

Jäsen- ja lakineuvonnassa poikkeuksia juhlapyhien aikaan

Jäsenasiapalvelu ja lakineuvonta on suljettuna joulun ja uudenvuoden pyhinä sekä loppiaisena.

Journalistiliiton tes-kierros käynnistyy: Sopimukset 6000 jäsenelle vappuun mennessä

Journalistiliiton työehtosopimusten neuvottelukierros on alkamassa. Tällä kertaa kierros kestää puolisen vuotta. Ensimmäiset neuvottelut aloitetaan ennen joulua, viimeiset sopimukset umpeutuvat vapuksi.

Journalistinaisen palkkapäivä on 13.12. – tasa-arvoon kaksi viikkoa

Naisten palkkapäivä on laskennallinen päivä, jonka jälkeen naiset työskentelevät loppuvuoden palkatta, kun miehillä palkka juoksee vuoden loppuun asti.