Uutiset / 28.11.2017

Jyväskylän ylioppilaslehden palkkariita on sovittu

Jyväskylän ylioppilaslehden entinen päätoimittaja on sopinut palkkariitansa entisen työnantajansa, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) kanssa. Journalistiliitto auttoi asian selvittelyssä. Entinen päätoimittaja vaati JYY:ltä saamatta jääneitä palkkoja sillä perusteella, että hänelle olisi pitänyt maksaa työstä lehdistön työehtosopimuksen palkkaryhmän IIIa mukaista palkkaa. Työnantaja puolestaan oli sitä mieltä, että tehtävä ei ole lehdistön työehtosopimuksen piirissä. Journalistiliitto tiedotti tapauksesta lokakuussa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.