Uutiset / 30.01.2017

Journalistiliitto ministeri Lindströmille: Vauhtia itsensä työllistäjien aseman parantamiseen

Tuliaisena Mediakunnan ämpäri. Jussi Salokangas (vas.), Jari Lindström ja Petri Savolainen keskustelivat tapaamisessaan maanantaina itsensä työllistäjien aseman parantamisesta. Kuva:
Itsensä työllistäjien aseman parantamisessa olisi aika siirtyä eteenpäin: on lainsäädäntömuutosten aika, todetaan Journalistiliiton kirjelmässä, jonka edunvalvontajohtaja Petri Savolainen ja lakimies Jussi Salokangas ojensivat tänään oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.). ”Lain pitäisi nykyistä paremmin mahdollistaa ja turvata työllistyminen itsensä työllistäen. Selvityksiä on jo tehty laajasti muun muassa viime hallituskaudella toimineessa trendityöryhmässä”, kirjelmässä todetaan. Journalistiliiton mukaan muutoksia tarvitaan työlainsäädäntöön, sosiaali- ja työttömyysturvaan sekä kilpailuoikeuteen ja verotukseen. Savolainen ja Salokangas esittelivät ministeri Lindströmille Journalistiliiton perustamaa Mediakuntaa esimerkkinä siitä, miten ammattiliitto voi toimia itsensä työllistäjien auttamiseksi. Liite: Journalistiliiton kirjelmä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille 30.1.2017

Katso myös

Kaikki uutiset

Hovioikeuden päätös Viestikoekeskus-asiassa on erittäin huolestuttava ennakkotapaus

”Hovioikeus katsoi, että toimittajat voidaan tuomita myös jutuista, joita ei koskaan julkaistu. Tällä on ehdottomasti vaientamisvaikutus”, Journalistiliiton puheenjohtaja Marjaana Varmavuori sanoo.

Liitto tukenasi kesälläkin

Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.

Journalistiliitto: Ammattitaitoisia journalisteja tarvitaan rakentamaan luottamusta uutisiin

Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus.

Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.