Uutiset / 30.01.2017

Journalistiliitto ministeri Lindströmille: Vauhtia itsensä työllistäjien aseman parantamiseen

Tuliaisena Mediakunnan ämpäri. Jussi Salokangas (vas.), Jari Lindström ja Petri Savolainen keskustelivat tapaamisessaan maanantaina itsensä työllistäjien aseman parantamisesta. Kuva:
Itsensä työllistäjien aseman parantamisessa olisi aika siirtyä eteenpäin: on lainsäädäntömuutosten aika, todetaan Journalistiliiton kirjelmässä, jonka edunvalvontajohtaja Petri Savolainen ja lakimies Jussi Salokangas ojensivat tänään oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille (ps.). ”Lain pitäisi nykyistä paremmin mahdollistaa ja turvata työllistyminen itsensä työllistäen. Selvityksiä on jo tehty laajasti muun muassa viime hallituskaudella toimineessa trendityöryhmässä”, kirjelmässä todetaan. Journalistiliiton mukaan muutoksia tarvitaan työlainsäädäntöön, sosiaali- ja työttömyysturvaan sekä kilpailuoikeuteen ja verotukseen. Savolainen ja Salokangas esittelivät ministeri Lindströmille Journalistiliiton perustamaa Mediakuntaa esimerkkinä siitä, miten ammattiliitto voi toimia itsensä työllistäjien auttamiseksi. Liite: Journalistiliiton kirjelmä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille 30.1.2017

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.