Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Tuliaisena Mediakunnan ämpäri. Jussi Salokangas (vas.), Jari Lindström ja Petri Savolainen keskustelivat tapaamisessaan maanantaina itsensä työllistäjien aseman parantamisesta.

FJF: Dags för ny lagstiftning för självanställda

Det är dags att ta nästa steg i arbetet för att förbättra arbetsvillkoren för självanställda. Det säger Journalistförbundet i en skrivelse som överlämnades till justitie- och arbetsminister Jari Lindström (Sannf.) den 30 januari.

Skrivelsen överlämnades av Journalistförbundets intressebevakningsdirektör Petri Savolainen och av jurist Jussi Salokangas. I skrivelsen konstaterar förbundet bland annat att: “lagen bör göra det möjligt att sysselsätta sig själv. Flera utredningar har gjorts, bland annat för den så kallade trendarbetsgruppen som samlades under den förra regeringsperioden”.

Nu behövs ändringar i arbetslagstiftningen, beskattningen, konkurrensrätten och i social- och arbetslöshetsskyddet.

Savolainen och Salokangas berättade också hur Journalistförbundets andelslag Medielaget fungerar – som ett exempel på hur en fackförening kan stödja självanställda.

Bilaga: Journalistförbundets skrivelse till justitie- och arbetsminister Jari Lindström 30.1.2017.

Text: Markku Lappalainen. Översättning: Lina Laurent

Bildtext: Minister Jari Lindström (i mitten) fick förutom skrivelsen en Medielaget-plasthink i present av Jussi Salokangas och Petri Savolainen.