Uutiset / 21.03.2016

Journalistiliitto keskeyttää keskusjärjestövalmistelut

Suomen Journalistiliitto keskeyttää toistaiseksi valmistelut uuteen keskusjärjestöön liittymiseksi.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho korostaa, että syyt, joiden vuoksi liitto alkoi selvittää keskusjärjestöön liittymistä, ovat edelleen ajankohtaisia.

”Suomalainen työelämä on jakautunut vakityöhön sekä uusiin työn muotoihin kuten erilaiset pätkätyöt, vuokratyö ja freelancetyö. Tällainen kahtiajako johtaa halpatyömarkkinoihin, jotka eivät hyödytä ketään työtä tekevää. Halusimme katsoa, onko uuteen keskusjärjestöön liittyvillä liitoilla meidän kanssamme yhteinen tahto pysäyttää tämä kehitys”, Aho sanoo.

Keskusjärjestöhankkeen epävarman tilanteen vuoksi liitto ei tässä vaiheessa jatka asian valmistelemista. Riippumattomana ammattiliittona Journalistiliiton kynnys uuteen keskusjärjestöön liittymiseksi on erityisen korkea.

”Hanke on hyvä ja kannatettava. Ay-liikkeen on välttämätöntä uudistua ja palkansaajaliikkeen painoarvon kasvattaminen on tärkeää. Nyt vain alkoi näyttää siltä, että meidän kohdallamme aika loppuu, kun epävarmuustekijät alkoivat kasvaa liian isoiksi”, Aho jatkaa.

Journalistiliitto seuraa jatkossakin keskusjärjestöhankkeen etenemistä. Liiton yhteistyö keskusjärjestöjen kanssa jatkuu ennallaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapun jälkeen juhlitaan lehdistönvapautta

Lehdistönvapaus ja sananvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Päivää voi viettää monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.