Uutiset / 02.10.2017

Hanne Aho: STT tarvitsee valtion tukea pikaisesti

Kaupallisen median taloudelliset ongelmat kiteytyvät tällä hetkellä 130-vuotiaan Suomen Tietotoimiston ahdinkoon. Päätoimittajan mukaan koko uutistoimiston olemassaolo on vaarassa. - Journalistinen ala on demokratian ja yhteiskuntarauhan näkökulmasta erittäin tärkeä. Sen kuihtumista ei voi seurata sivusta eikä turvaamista voi jäädä odottamaan, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Maailman vanhimpiin uutistoimistoihin lukeutuva STT on tärkeä kansallinen instituutio, joka toteuttaa journalismin perustehtävää: välittää asiakkaidensa avulla yleisölle oikeita ja olennaisia tietoja maailman tapahtumista. Se antaa kaupalliselle medialle kivijalan, jonka päälle omat uutiset ja paikallisuutiset voidaan rakentaa. Jos STT:n annetaan riutua hengiltä, kärsijänä on koko yhteiskunta, jonka etua tiedonvälityksen moniarvoisuutta vahvistava uutistoimisto palvelee. Suomi tarvitsee Pohjoismaisen tason mediatukijärjestelmän, joka pyrkii pitkäjänteisiin tukimalleihin. Tuki tulee kohdentaa kotimaisten journalististen sisältöjen luomiseen ja uusien teknologioiden innovointiin. - STT ei kuitenkaan voi odottaa uuden tukijärjestelmän selvittämistä ja luomista. STT tarvitsee valtion tukea pikaisesti. Oikealla tavalla rahoitettuna ja säädeltynä STT voisi olla tasa-arvoinen tukimalli, jota kaikki uutistoimintaa tarvitsevat voisivat käyttää. - Mikäli STT:stä muodostetaan voittoa tavoittelematon yhtiö ja maksuperusteet luodaan niin, että myös pienillä medioilla olisi mahdollisuus ostaa sen palveluita, tuki STT:lle olisi tasapuolisesti koko kaupallisen median tukea, sanoo Hanne Aho.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.