Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Johanna Vehkoon oikeudenkäynti on kohtuuton

Johanna Vehkoon nurinkurinen oikeudenkäynti kertoo, että syyttäjä, poliisi, lainsäädäntö tai suomalainen yhteiskunta ylipäätään ei ole valmistautunut vihapuheongelman ratkaisemiseen tai nettitrollien kitkemiseen.

Oulun käräjäoikeudessa on tänään käsittelyssä tapaus, jossa toimittaja Johanna Vehkoota syytetään kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta.

Oikeudenkäynti on kohtuuton. Vehkoo on ollut ihmisiä internetissä loukkaavan, kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomitun Lokan silmätikkuna jo pitkään.

Nurinkurinen oikeudenkäynti kertoo, että syyttäjä, poliisi, lainsäädäntö tai suomalainen yhteiskunta ylipäätään ei ole valmistautunut vihapuheongelman ratkaisemiseen tai nettitrollien kitkemiseen.

Oikeusjärjestelmän on tunnistettava, milloin sitä yritetään käyttää painostamisen tai kiusaamisen välineenä. Toimittajien kiusaaminen ja heidän työnsä vaikeuttaminen syytteitä tehtailemalla on kansainvälinen ilmiö, jota yritetään nyt tuoda Suomeen.

Suomi on viime vuosina pudonnut Toimittajat ilman rajoja -järjestön lehdistönvapausindeksissä kärjestä sijalle neljä. Journalistien vainoaminen on uhka suomalaiselle yhteiskunnalle ja demokratialle.

Nettipainostuksen ja -trollauksen kohteeksi voi kuitenkin joutua kuka tahansa, kirjastonhoitaja, lääkäri tai poliisi yhtä hyvin kuin journalistikin.

Journalistien työ on julkista ja siihen kohdistuva kritiikki kuuluu asiaan. Häirintä tai vaino eivät sen sijaan kuulu kenenkään työhön. Ne ovat uhka sananvapaudelle.