Kannanotot / 22.11.2016

Järjestöt ottavat yhdessä kantaa itsensätyöllistäjien työttömyysturvasta

Muun muassa Journalistiliiton, JHL:n ja Suomen kaikkien palkansaajien keskusjärjestöjen muodostama yhteistyöryhmä julkaisi 22. marraskuuta lausunnon, joka on suunnattu työttömyysturvajärjestelmän muutostarpeita kartoittaville selvityshenkilöille. Lausunnossaan järjestöt toteavat esimerkiksi, että
  • pää- ja sivutoimisen yrittäjän määritelmiä tulee selkiyttää ja tämän statuksen arvioimisen pitää perustua nykyistä selkeämmin toiminnasta saataviin tuloihin
  • yhdistelmävakuutuksen avulla pitäisi voida vakuuttaa samanaikaisesti sekä palkansaajana että yrittäjänä saadut tulot
  • työttömyysturvan kannalta on keskeistä tietää etukäteen, kerryttääkö työnteko palkansaajan vai yrittäjän työssäoloehto.
Liitteenä itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmän lausunto selvityshenkilöille.

Katso myös

Kaikki uutiset

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Journalistiliitto: KHO:n päätös on uhka sananvapaudelle

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan työnantajan maksamat toimittajan asianajokulut ovat verotettavaa tuloa, on vaarallinen ennakkotapaus suomalaiselle journalismille.