Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho

Hanne Aho: Ylen autettava irtisanottuja työllistymään

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho korostaa Yleisradion vastuuta irtisanomiensa työntekijöiden työllistymisestä.

”Irtisanottavat henkilöt ovat Yleisradion tuotannon kannalta olennaisia ammattilaisia. Ylen on nyt tehtävä sellaisia ratkaisuja, jotka auttavat heitä työllistymään kaupallisissa tuotantoyhtiöissä”, Aho toteaa.

Yle Tuotanto ja Design -osaston yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla, ja tulokset julkistettiin tänä aamuna. Osastolta lähtee tänä vuonna kaikkiaan 115 ihmistä eli 26 prosenttia osaston koko henkilöstöstä. Irtisanottavia on 63, eläköityviä 35 ja muihin Ylen tehtäviin siirtyviä 17.

Vähennysten taustalla on niin kutsutun Satosen työryhmän mietintö. Yleisradion tehtävää arvioinutta parlamentaarista työryhmää johti kansanedustaja Arto Satonen (kok.).

Aho muistuttaa työryhmän tavoitteesta parantaa kaupallisen median toimintamahdollisuuksia ja lisätä työpaikkojen määrää media-alalla.

Satosen työryhmän muistion perusteella Yleisradion vastuulla on nyt huolehtia siitä, että ulkoisia ostoja lisätään ja näin irtisanomisista säästyvät rahat siirtyvät suomalaisiin tuotantoyhtiöihin. Ja työpaikat myös. Työryhmän mukaan näiden yhtiöiden on myös maksettava työehtosopimuksen mukaisia palkkoja”, Aho sanoo.

 

Lue myös RTTL:n ja YOT:n kannanotot aiheesta.