Uutiset / 01.02.2017

Hanne Aho: Ylen autettava irtisanottuja työllistymään

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho Kuva:
Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho korostaa Yleisradion vastuuta irtisanomiensa työntekijöiden työllistymisestä. ”Irtisanottavat henkilöt ovat Yleisradion tuotannon kannalta olennaisia ammattilaisia. Ylen on nyt tehtävä sellaisia ratkaisuja, jotka auttavat heitä työllistymään kaupallisissa tuotantoyhtiöissä”, Aho toteaa. Yle Tuotanto ja Design -osaston yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla, ja tulokset julkistettiin tänä aamuna. Osastolta lähtee tänä vuonna kaikkiaan 115 ihmistä eli 26 prosenttia osaston koko henkilöstöstä. Irtisanottavia on 63, eläköityviä 35 ja muihin Ylen tehtäviin siirtyviä 17. Vähennysten taustalla on niin kutsutun Satosen työryhmän mietintö. Yleisradion tehtävää arvioinutta parlamentaarista työryhmää johti kansanedustaja Arto Satonen (kok.). Aho muistuttaa työryhmän tavoitteesta parantaa kaupallisen median toimintamahdollisuuksia ja lisätä työpaikkojen määrää media-alalla. ”Satosen työryhmän muistion perusteella Yleisradion vastuulla on nyt huolehtia siitä, että ulkoisia ostoja lisätään ja näin irtisanomisista säästyvät rahat siirtyvät suomalaisiin tuotantoyhtiöihin. Ja työpaikat myös. Työryhmän mukaan näiden yhtiöiden on myös maksettava työehtosopimuksen mukaisia palkkoja”, Aho sanoo.   Lue myös RTTL:n ja YOT:n kannanotot aiheesta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.