Uutiset / 22.02.2023

Elokuva- ja tv-tuotantojen tes-neuvotteluissa neuvottelutulos

Elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu keskiviikkona 22.2. neuvottelutulos, joka menee seuraavaksi liittojen hallintojen käsiteltäväksi. Sopimuksen sisältöä avataan sen jälkeen, kun hallinnot ovat hyväksyneet sopimuksen. Neuvotteluissa työntekijöitä ovat edustaneet Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, työnantajaa Palvelualojen työnantajat Palta. ”Palkkaratkaisu on yleisen linjan mukainen sisältäen kertakorvauksen. Kertakorvaus on rakennettu sellaiseksi, että se toimii vuoden eri aikoina tehtävissä elokuva- ja tv-tuotannoissa. Lisäksi on sovittu perhevapaiden terminologisista muutoksista ja liittojen välisistä työryhmistä”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Neuvottelut noin 1 300 elokuva- ja tv-tuotantoammattilaisten uudesta työehtosopimuksesta käynnistyivät tammikuussa. Aiempi sopimus on irtisanottu ja nyt neuvoteltiin sekä palkasta että tekstikysymyksistä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.