Uutiset / 29.09.2017

Elokuva- ja tv-tuotannot avasivat syksyn tes-neuvottelukierroksen

Journalistiliiton tämän syksyn tes-neuvottelukierros käynnistyi perjantaina 29. syyskuuta, kun elokuva- ja tv-tuotantojen neuvottelu avattiin Helsingin Etelärannassa. Suomen Journalistiliiton (SJL), Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton (Teme) sekä Palvelualojen työnantajien eli Paltan edustajat kokoontuivat keskustelemaan tavoitteista työehtosopimustulokseksi. Nykyisen tessin voimassaolo päättyy 31.10.2017. Ensimmäisessä neuvottelussa tavoitteita käsiteltiin yleisluontoisesti. SJL:n ja Temen päätavoitteet liittyvät työehtosopimuksen yleissitovuuden saavuttamiseen sekä paikalliseen sopimiseen, työaikaan ja matkustusmääräyksiin. Paltan tavoitteet liittyvät samoihin aihepiireihin. Lisäksi työnantajan tavoitteena on saada työehtosopimukseen harjoittelijamääräys. Seuraavan kerran elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimuksesta neuvotellaan tiistaina 3. lokakuuta. Journalistiliitto neuvottelee tänä syksynä kaikkien muidenkin sopimusalojensa työehdoista. Näistä ensimmäisenä alkavat MTV:lle uutisia tuottavan Mediahub Helsingin neuvottelut, joiden ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 4. lokakuuta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.