Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Elokuva- ja tv-tuotannot avasivat syksyn tes-neuvottelukierroksen

Journalistiliiton tämän syksyn tes-neuvottelukierros käynnistyi perjantaina 29. syyskuuta, kun elokuva- ja tv-tuotantojen neuvottelu avattiin Helsingin Etelärannassa. Suomen Journalistiliiton (SJL), Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton (Teme) sekä Palvelualojen työnantajien eli Paltan edustajat kokoontuivat keskustelemaan tavoitteista työehtosopimustulokseksi.

Nykyisen tessin voimassaolo päättyy 31.10.2017. Ensimmäisessä neuvottelussa tavoitteita käsiteltiin yleisluontoisesti.

SJL:n ja Temen päätavoitteet liittyvät työehtosopimuksen yleissitovuuden saavuttamiseen sekä paikalliseen sopimiseen, työaikaan ja matkustusmääräyksiin. Paltan tavoitteet liittyvät samoihin aihepiireihin. Lisäksi työnantajan tavoitteena on saada työehtosopimukseen harjoittelijamääräys.

Seuraavan kerran elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimuksesta neuvotellaan tiistaina 3. lokakuuta.

Journalistiliitto neuvottelee tänä syksynä kaikkien muidenkin sopimusalojensa työehdoista. Näistä ensimmäisenä alkavat MTV:lle uutisia tuottavan Mediahub Helsingin neuvottelut, joiden ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 4. lokakuuta.