Uutiset / 02.05.2013

Ei sopua, valtuusto puuttuu tes-tilanteeseen

Journalistiliitto haki torstain neuvotteluissa Viestinnän Keskusliiton kanssa sopimusratkaisua viimeiseen asti, mutta tulosta ei saavutettu. Perjantaina on SJL:n valtuuston vuoro puuttua tilanteeseen.

 Noin 5000 sanoma- ja aikakauslehdissä sekä niiden verkkojulkaisuissa työskentelevien Journalistiliiton jäsenten työehdoista on neuvoteltu yli viisi viikkoa ilman ratkaisevaa läpimurtoa.

Journalistiliiton valtuusto oli asettanut tuloksen syntymiselle takarajaksi perjantain 3. toukokuuta. Kun tuo päivä on käsillä, valtuusto kokoontuu aamulla kello 10 Helsingissä käsittelemään sopimustilannetta.

Lehdistön vanhan sopimuksen voimassaolo on päättynyt ja vappuna siirryttiin sopimuksettomaan tilaan.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.