Uutiset / 31.01.2019

Av-kääntäjien tes-neuvottelut päättyivät – ei tulosta

Av-kääntäjien tes-neuvottelut ovat tänään katkenneet. Neuvotteluissa ei päästy tulokseen. Av-kääntäjien nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tammikuun lopussa. Työntekijöitä edustavien Journalistiliiton ja Akavan Erityisalojen hallitukset päättävät myöhemmin tänään jatkotoimenpiteistä. Ennen tes-neuvotteluja teetetyn kyselyn mukaan noin 79 prosentilla av-kääntäjistä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa käännösten hintoihin. Työntekijäpuoli haluaa nyt toimeksiantajistaan riippuvaisten itsensätyöllistäjien palkkiot mukaan tessiin. Suurin erimielisyys työntekijäpuolen ja käännöstoimistojen välillä koskee juuri näitä hankintapalkkioita. Lisätietoja: Petri Savolainen edunvalvontajohtaja Suomen Journalistiliitto ry Puh. 050 534 2485 petri.savolainen@journalistiliitto.fi Helena Lamponen edunvalvontayksikön päällikkö Akavan Erityisalat Puh. 0201 235 352

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.