Uutiset / 11.02.2015

Av-kääntäjien neuvottelut: sopu lähempänä, mutta vielä liian kaukana

Av-käännöstoimistojen tes-neuvottelujen osapuolilla oli tänään Journalistiliiton toimistolla tapaaminen, jossa arvioitiin edelleen vaikeaa neuvottelutilannetta.

Työntekijät ja työnantajat ovat lähentyneet toisiaan niissä kysymyksissä, jotka ovat keskeisiä uuden työehtosopimuksen syntymisen kannalta. Näkemykset ovat silti liian kaukana toisistaan, jotta neuvottelutulokseen päästäisiin nopeassa aikataulussa. Osapuolten esitykset esimerkiksi siitä, mikä on sopiva vähimmäiskuukausipalkka alalle tuleville, eroavat toisistaan sadoilla euroilla.

Journalistiliitto, Akavan Erityisalat ja työnantajat jatkavat tilanteen analysointia seuraavassa tapaamisessaan 5. maaliskuuta.

Lisätietoja:

Helena Lamponen
edunvalvontayksikön päällikkö, Akavan Erityisalat
0201 235 352 / helena.lamponen (at) akavanerityisalat.fi

Petri Savolainen
edunvalvontajohtaja, Suomen Journalistiliitto
050 534 2485 / petri.savolainen (at) journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.