Uutiset / 12.03.2015

Av-käännösalan neuvottelut loppusuoralla

Av-käännösalan tes-neuvottelut etenivät Journalistiliiton toimistolla eilisessä neuvottelussa loppusuoralle. Iltakahdeksaan jatkuneen neuvottelun jälkeen kellot pysäytettiin. Ne käynnistetään jälleen perjantaina 20.3., jolloin käsillä pitäisi olla neuvottelutulos.

Auki olevissa kysymyksissä on lähennytty merkittävästi viime tapaamisissa. Keskeisiä esillä olleita asioita ovat olleet muun muassa tekijänoikeudet, palkat ja työvelvoite.

Tämänviikkoisessa neuvottelussa olivat mukana kaikki toimistot eli Pre-Text, Rosmer International Osk, SDI Media, Stellar Text ja BTI Studios. Työntekijäpuolelta olivat mukana Suomen Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat sekä edustaja työnantajaliitto Paltasta.


Lisätietoja:

Helena Lamponen
edunvalvontayksikön päällikkö, Akavan Erityisalat
0201 235 352 / helena.lamponen (at) akavanerityisalat.fi

Petri Savolainen
edunvalvontajohtaja, Suomen Journalistiliitto
050 534 2485 / petri.savolainen (at) journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.