Uutiset / 09.05.2017

Apurahalla Brysseliin turvapaikkapolitiikkaseminaariin

Euroopan parlamentti järjestää Brysselissä 6. - 8.6.2017 toimittajille seminaarin ”A Fair Share in Europe - Creating a European Asylum System” EU:n turvapaikkapolitiikkaa koskevista uudistuksista. Seminaarissa toimittajilla on mahdollisuus keskustella aiheesta useiden parlamentin jäsenten, kansalaisjärjestöjen edustajien ja asiantuntijoiden kanssa. Toimittajaseminaarissa keskustellaan useista parhaillaan Euroopan parlamentin käsiteltävänä olevista muuttoliikkeen hallintaan liittyvistä esityksistä ja pohditaan sitä, millaista turvapaikkapolitiikkaa EU:ssa tarvitaan, mihin suuntaan sitä ollaan viemässä ja miten taakka tulisi jakaa eri EU-maiden kesken. Euroopan parlamentin käsiteltävänä on mm. Dublin-järjestelmän uudistus, jonka tavoitteena on luova oikeudenmukaisempi ja kestävämpi järjestelmä turvapaikanhakijoiden jakamiseksi EU-maiden kesken. Parlamentin kansalaisvapauksien ja oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan (LIBE) on määrä äänestää omasta kannastaan lähiviikkoina, minkä jälkeen aihetta käsitellään parlamentin täysistunnossa.  

Toimittajaseminaarin ohjelmasta:

Tiistai 6.6.2017: Saapuminen Brysseliin Seminaarin ensimmäinen osa: - keskustelu Celia Wikströmin (ALDE, Ruotsi) kanssa. Wikström toimii parlamentin esittelijänä Dublin-asetuksen uudistuksessa (lisätietoa Wikströmin esittelemästä mietintöluonnoksesta, josta kansalaisvapauksien valiokunnan on määrä äänestää lähiviikkoina: http://europa.eu/!Yu73KK). - paneelikeskustelu Euroopan parlamentin jäsenten kanssa - puheenvuoro EU:n toimista muuttoliikkeen hillitsemiseksi ja turvapaikkapolitiikasta kansalaisten näkökulmasta - komission edustajan puheenvuoro   Keskiviikko 7.6.2017: Seminaarin toinen osa: - asiantuntijan puheenvuoro - keskustelu EU:n turvapaikkapolitiikasta kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa - parlamentin puhemiehen puheenvuoro (alustava tieto) Tapaamisia suomalaisten Euroopan parlamentin jäsenten kanssa Torstaina 8.6.2017: - pressikahvit suomalaisten parlamentin jäsenten kanssa kesäkuun täysistunnon aiheista - tutustuminen parlamentin lehdistöpalveluihin ja audiovisuaalisiin palveluihin - paluu Suomeen   Seminaarin työkieli on englanti.   Toimittajat voivat hakea matka-apurahaa seminaariin Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kautta. Parlamentti korvaa seminaariin valittujen kohtuulliset matkakustannukset ja päivärahan kahdelta yöltä. Korvauksen saa jälkikäteen kuitteja ja käytettyjä matkalippuja vastaan tilille. Lähetä hakemuksesi viimeistään tiistaina 17.5.2017 sähköpostitse osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu. Kirjaa hakemukseesi: - yhteystiedot: nimi, media, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite - jos olet freelancer-toimittaja, kerro mihin teet juttuja - perustelut, miksi juuri sinut pitäisi valita toimittajaseminaariin - kerro myös, oletko aiemmin ollut tutustumassa parlamenttiin (tai muihin toimielimiin) Strasbourgissa tai Brysselissä. Lisätietoja: Niina Saloranta, email: niina.saloranta@europarl.europa.eu, puh. 09-6220 4521, 040-720 5025. TIEDOTTEEN LÄHDE: Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.