Uutiset / 17.08.2010

YT -kutsu Alman pohjoisiin sanomalehtiin

 

Alma Median Pohjois-Suomessa kustantamia maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä julkaiseva Pohjois-Suomen Media avasi syyskauden käynnistämällä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

Yhtiön mukaan henkilökunnan vähennystarve on jopa 27 henkilötyövuotta. Viime vuonna Pohjois-Suomen Media työllisti noin 230 henkilöä.

Alma Media kertoo tiedotteessaan, että neuvottelut koskevat Pohjois-Suomen Median toimintojen suunniteltua uudelleenjärjestämistä ja tehostamista. Yhtiön mukaan järjestelyn tavoitteena on parantaa yrityksen ja sen tuotteiden kilpailukykyä.

Yhtiö on muodostamassa kolmelle pohjoiselle maakuntalehdelleen, Lapin Kansalle, Pohjolan Sanomille ja Kainuun Sanomille yhteistoimitusta sekä kullekin lehdelle oma paikallistoimitusta.

"YT-kutsua osattiin yhteistoimitukseen siirtymisen yhteydessä odottaa, mutta irtisanomiset ja varsinkin nyt ilmoitettu näin suuri vähennystarve ovat kyllä  yllätys", sanoo Journalistiliiton työsuhdeasiamies Valtteri Aaltonen.  Työnantaja oli aiemmin antanut ymmärtää, että yhteistoimituksen muodostamisesta selvitään sisäisin järjestelyin.

Alma Media on kannattava ja uudistuva mediayhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2009 oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoittoa kertyi 13,5 prosenttia liikevaihdosta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.