Uutiset / 09.12.2011

Ylioppilaskuntienkin on noudatettava lehdistön tessiä

Työnantaja väitti, ettei lehden toimittajalle tarvitse maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa, sillä Aviisi ei ole aikakauslehti, eikä yleissitovuus muutoinkaan ulottuisi ylioppilaskuntiin. Tuomioistuimessa Journalistiliiton käsitys asiasta kuitenkin todettiin oikeaksi. Toimittajan työn vähimmäisehdot määräytyvät lehdistön työehtosopimuksen mukaan myös ylioppilaskunnan julkaiseman lehden toimituksessa.

Ratkaisu tarkoittaa sitä, että Tampereen lisäksi muidenkin ylioppilaskuntien journalistisesti toteutetut aikakauslehdet joutuvat ottamaan asian huomioon työsuhteissaan. Suurimmissa ylioppilaskunnissa näin toimitaan jo.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Lisätietoja: työehtoasiamies Tytti Oras (tytti.oras@journalistiliitto.fi, 050 5673418) 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.