Uutiset / 09.03.2010

Ylen freekääntäjien neuvottelut käyntiin

Ensimmäisessä tapaamisessa käytiin läpi sopimuksen taustaa ja ajankohtaisia asioita av-käännöspuolella sekä sivuttiin MTV:n neuvottelutulosta ja avausta käännöstoimistojen kanssa viime viikolla.

Journalistiliitto hakee Ylen kanssa samantyyppistä jatkoa erillissopimukseen kuin MTV:ssä. Nykyinen määrä käännöstöistä halutaan turvata yhtiön omille freelance-kääntäjille. Samalla tulevat sovittavaksi uusintakerrat pääkanavilla (TV 1 ja TV 2) ja ristiinkäyttökorvaukset kanavien (TV 1, TV 2, FST ja Teema) välisestä uusintakäytöstä tulevan sopimuskauden aikana.
Neuvotteluja erillissopimuksesta jatketaan 29.3. ja ne koskevat runsasta sataa Ylen työsuhteista freekääntäjää.
Muut työehdot määräytyvät Ylen ja MTV:n freesopimuksesta, Yhtyneet-sopimuksesta. Sen neuvottelut alkanevat vasta huhtikuussa. Yhtyneet-sopimus on voimassa 30.4. asti, kuten Ylen aikapalkkkaistenkin työehtosopimus.
Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.