Uutiset / 26.05.2016

Yleltä ja Yhtyneiltä neuvottelutulos, lehdistöltä ei

Keskiviikkona alkuillasta päästiin neuvottelutulokseen Ylen ohjelmatyöntekijöiden, Yhtyneiden sekä kääntäjien erillissopimuksen sopimusneuvotteluissa. Neuvottelutulokset menevät Journalistiliiton valtuuston hyväksyttäväksi sen 26.–27.5. pidettävään kokoukseen.

Lehdistön neuvotteluissa ei keskiviikkona päästy sopuun. Myöskään kustannustoimittajien sopimuksesta ei ole saatu neuvottelutulosta. Journalistiliiton kevätvaltuustolla ei näin ollen ole lehdistön ja kustannustoimittajien sopimuksia käsiteltävänään. Neuvottelujen jatkosta tiedotetaan myöhemmin.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.