Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Yleisradion työehtosopimus hyväksytty: palkkoihin korotuksia

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimus on hyväksytty. Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet 24.2. saavutetun neuvottelutuloksen.

Sopimus tulee voimaan 1.3.2022. Jos 15.12.2022 mennessä ei ole päästy sopimukseen toisen vuoden palkkaratkaisusta, molemmat osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen päättymään 28.2.2023. Jos sopimusta ei irtisanota, se on voimassa 29.2.2024 asti.

Sopimuskaudella palkat nousevat 2 prosenttia. Yleiskorotuksen osa tästä on 1,6 prosenttia ja paikallisesti sovittava osuus 0,4 prosenttia.

Työehtosopimuksen teksteihin saatiin esimerkiksi seuraavat parannukset:

  • Jatkossa työehtosopimus takaa työntekijälle konkreettisen palkankorotuksen tilanteessa, jossa työtehtävän vaativuus on lisääntynyt, ja palkkaryhmää nostetaan. Määräaikaisten työntekijöiden henkilökohtaista palkanosaa eli hekoa arvioidaan ottaen huomioon aiempi työsuoritus vastaavissa tehtävissä Ylessä.
  • Vähintään kolmen kuukauden mittaisten määräaikaisten työsopimusten jatkamisesta vähintään kolmella kuukaudella on jatkossa sovittava viimeistään neljä viikkoa ennen uuden määräaikaisen työsuhteen alkua.
  • Uusiksi palkallisiksi vapaapäiviksi tulevat kutsunnat ja läheisen omaisen hautajaispäivä.
  • Luottamushenkilön tiedonsaantioikeutta parannettiin.

Yleisradion neuvotteluista on uutisoitu täällä.