Uutiset / 28.02.2022

Yleisradion työehtosopimus hyväksytty: palkkoihin korotuksia

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimus on hyväksytty. Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hyväksyneet 24.2. saavutetun neuvottelutuloksen. Sopimus tulee voimaan 1.3.2022. Jos 15.12.2022 mennessä ei ole päästy sopimukseen toisen vuoden palkkaratkaisusta, molemmat osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen päättymään 28.2.2023. Jos sopimusta ei irtisanota, se on voimassa 29.2.2024 asti. Sopimuskaudella palkat nousevat 2 prosenttia. Yleiskorotuksen osa tästä on 1,6 prosenttia ja paikallisesti sovittava osuus 0,4 prosenttia. Työehtosopimuksen teksteihin saatiin esimerkiksi seuraavat parannukset:
  • Jatkossa työehtosopimus takaa työntekijälle konkreettisen palkankorotuksen tilanteessa, jossa työtehtävän vaativuus on lisääntynyt, ja palkkaryhmää nostetaan. Määräaikaisten työntekijöiden henkilökohtaista palkanosaa eli hekoa arvioidaan ottaen huomioon aiempi työsuoritus vastaavissa tehtävissä Ylessä.
  • Vähintään kolmen kuukauden mittaisten määräaikaisten työsopimusten jatkamisesta vähintään kolmella kuukaudella on jatkossa sovittava viimeistään neljä viikkoa ennen uuden määräaikaisen työsuhteen alkua.
  • Uusiksi palkallisiksi vapaapäiviksi tulevat kutsunnat ja läheisen omaisen hautajaispäivä.
  • Luottamushenkilön tiedonsaantioikeutta parannettiin.
Yleisradion neuvotteluista on uutisoitu täällä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.