Uutiset / 30.11.2017

Yleisradion työehdoista neuvottelutulos

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehdoista on syntynyt neuvottelutulos torstai-iltana 30. marraskuuta. Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaiset ja että pahimmat työajanpidennysesitykset saatiin torjuttua. Myös Yleisradion freetyötä koskevasta Yhtyneet-sopimuksesta on neuvottelutulos. Journalistiliiton valtuusto päättää tulosten hyväksymisestä kokouksessaan perjantaina 1. joulukuuta. Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.