Uutiset / 22.02.2022

Yhtyneiden tes-neuvotteluissa neuvottelutulos

Yleisradion Yhtyneet-sopimuksen neuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos. Tulos menee seuraavaksi neuvotteluosapuolien Journalistiliiton ja Yleisradion hallintojen käsiteltäväksi lähipäivien aikana. Sopimuksen sisältöä avataan sen jälkeen, kun hallinnot ovat hyväksyneet sopimuksen. Neuvottelut noin 200 Yleisradion työsuhteista freelancer-työtä tekevän työntekijän uudesta työehtosopimuksesta käynnistyivät tammikuun lopulla. Aiempi sopimus päättyy 28. helmikuuta. Yhtyneiden neuvotteluista on uutisoitu täällä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.