Uutiset / 01.04.2016

Vuosilomalaki muuttui – vaikutusta perhevapaisiin ja vuosilomiin

Vuosilomalaki muuttui 1.4.2016. Sen myötä perhevapaiden lomakertymä heikkenee, sillä 1.4. jälkeen alkavissa perhevapaissa vuosilomaa kertyy enintään kuudelta kuukaudelta.

Lisäksi vuosiloman aikana sairastumiseen tulee uusi 6 lomapäivän omavastuu. Työntekijällä on kuitenkin aina oikeus vähintään 4 viikon vuosilomaan, mikäli hän on työskennellyt täyden lomanmääräytymisvuoden.

Ohessa vuosilomien siirtämistä käsittelevä, lehdistölle tarkoitettu ohje. Se vastaa asiasisällöltään VKL:n työnantajien käyttöön laatimaa ohjeistusta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.