Uutiset / 21.03.2014

Vuorotteluvapaa muuttuu

Järjestelmä muuttuisi myös mm. siten, että vuorotteluvapaajakson ajankohdan muuttaminen olisi mahdollista, mikäli uusi ajankohta sovitaan ennen jakson alkamista.

Vuorottelusijaiseksi olisi jatkossa palkattava työtön työnhakija, joka on ollut työttömänä työnhakijana yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneen 14 kuukauden aikana. Työttömyysaika selvitetään TE-toimiston ilmoittautumistietojen perusteella. Vuorottelusijaisuuksia etsivän kannattaa siis huolehtia työnhaun voimassaolosta, vaikka työkeikkojen väliin jäisikin vain lyhyitä jaksoja.

Sijaiseksi voitaisiin kuitenkin edellä mainitusta poiketen palkata alle 30-vuotias työtön työnhakija, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi taikka työtön työnhakija, joka vuorotteluvapaan alkaessa on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Lain voimaantuloajankohdaksi kaavaillaan näillä näkymin alkusyksyä. Vuorotteluun on tarkoitus soveltaa vielä voimassa olevaa säännöstöä, mikäli vuorottelusopimus on tehty ennen muutosten voimaantuloa ja vuorottelun olisi tarkoitus alkaa ennen vuoden 2014 loppua.

(21.3.2014 Tytti Oras)

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.