Uutiset / 21.03.2014

Vuorotteluvapaa muuttuu

Järjestelmä muuttuisi myös mm. siten, että vuorotteluvapaajakson ajankohdan muuttaminen olisi mahdollista, mikäli uusi ajankohta sovitaan ennen jakson alkamista.

Vuorottelusijaiseksi olisi jatkossa palkattava työtön työnhakija, joka on ollut työttömänä työnhakijana yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneen 14 kuukauden aikana. Työttömyysaika selvitetään TE-toimiston ilmoittautumistietojen perusteella. Vuorottelusijaisuuksia etsivän kannattaa siis huolehtia työnhaun voimassaolosta, vaikka työkeikkojen väliin jäisikin vain lyhyitä jaksoja.

Sijaiseksi voitaisiin kuitenkin edellä mainitusta poiketen palkata alle 30-vuotias työtön työnhakija, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi taikka työtön työnhakija, joka vuorotteluvapaan alkaessa on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Lain voimaantuloajankohdaksi kaavaillaan näillä näkymin alkusyksyä. Vuorotteluun on tarkoitus soveltaa vielä voimassa olevaa säännöstöä, mikäli vuorottelusopimus on tehty ennen muutosten voimaantuloa ja vuorottelun olisi tarkoitus alkaa ennen vuoden 2014 loppua.

(21.3.2014 Tytti Oras)

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Hovioikeuden päätös Viestikoekeskus-asiassa on erittäin huolestuttava ennakkotapaus

”Hovioikeus katsoi, että toimittajat voidaan tuomita myös jutuista, joita ei koskaan julkaistu. Tällä on ehdottomasti vaientamisvaikutus”, Journalistiliiton puheenjohtaja Marjaana Varmavuori sanoo.

Liitto tukenasi kesälläkin

Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.

Journalistiliitto: Ammattitaitoisia journalisteja tarvitaan rakentamaan luottamusta uutisiin

Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus.

Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.