Uusimmat

Vuoden luottamusmiespalkinto jaettiin neljän kesken

Granroth, Lappinen, Kauppila ja Luukkonen kunnostautuivat luottamushenkilöinä vuonna 2010

Vuoden 2010 luottamusmiespalkinnot myönnettiin neljälle ansioituneelle.

Työpari Petter Granroth ja Lotta Lappinen on hoitanut menestyksellisesti Vasabladetin ja Österbottens Tidningin yhteistoimituksen edunvalvonta tilanteessa, jossa toimitus on maantieteellisesti hajallaan ja erilaisia työpaikka- ja johtamiskulttuureja on yhdistetty. Luottamusmiespari on onnistunut myös keskinäisessä työnjaossaan ja osoittautunut yhdessä vahvemmaksi kuin kumpikin erikseen.

Markus Luukkonen on Esan Kirjapainon pääluottamusmiehenä lähes kaikkien yhdistyksen työsuhteisten luottamusmies. Heti tehtävän vastaanotettuaan hän joutui hoitamaan Etelä-Suomen Sanomien yt-neuvottelua, jossa ensimmäistä kertaa toteutettiin irtisanomisia ikäjärjestyksessä vanhimmasta päästä. Luukkosta kiitellään myös harkintakyvystä tiukimmissakin paikoissa.

Kaisa Kauppila sai sitkeillä neuvotteluilla aikaan lievennyksiä työnantajan suunnitelmiin WSOY:n suurten ja laajaa huomiota herättäneiden yt-neuvottelujen aikana. Silti parin kuukauden aikana 25 WSOY:n työntekijää menetti työpaikkansa, näistä puolet SJL:n jäseniä. Farssiksikin luonnehdittujen neuvottelujen aikana Kaisa piti väkeä ajan tasalla siitäkin huolimatta, että työnantaja halusi pitää neuvottelujen kulun salassa niiltä, joita se koski. Kaisa on toiminut aktiivisesti työpaikkatason lisäksi sekä SAL:ssa että liitossa mm. kustannustoimittajien tes-valiokunnassa.

Journalistiliitto on jakanut Vuoden luottamusmies -palkintoja vuodesta 2009 alkaen.