Uutiset / 06.02.2015

VKL:n Niirasesta Kopioston toimitusjohtaja

Kopiosto kertoo nimityksestä mediatiedotteessaan seuraavaa:

Niirasella on laaja-alainen osaaminen tekijänoikeuden alalta. Hän on kirjoittanut tietokirjoja tekijänoikeudesta, työskennellyt uransa aikana muun muassa tekijänoikeusneuvoston päätoimisena sihteerinä, tekijänoikeus- ja medialainsäädännön asiantuntijana sekä johtajana media-alan järjestöissä. Hänellä on myös useita luottamustehtäviä, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti tekijänoikeuksiin. Lisäksi Niirasella on pitkäaikainen kokemus toimitusjohtajan tehtävistä sekä koti- että ulkomailla.

”Valtteri Niirasella on erittäin hyvät tiedot ja taidot johtaa Kopiostoa muuttuvassa toimintaympäristössä”, kommentoi Kopioston hallituksen puheenjohtaja Raimo Söder.

Kopioston nykyinen toimitusjohtaja Pekka Rislakki jatkaa Kopioston palveluksessa 31.5.2015 saakka siirtyäkseen tämän jälkeen uusiin tehtäviin.

”Pekka Rislakki on johtanut Kopiostoa menestyksekkäästi yli 10 vuotta. Hän on varmistanut järjestön kehittymisen nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa media- ja tekijänoikeusympäristössä”, kiittelee Raimo Söder.

Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä.

PÄIVITYS KLO 12.50: Viestinnän Keskusliitto kertoo tiedotteessaan, että 1.5. alkaen VKL:n johdossa toimii oman toimensa ohella Sanomalehtien Liiton Liittojohtaja Jukka Holmberg ja että Niirasen seuraajan rekrytointi on aloitettu.


Lisätietoja

Kopioston hallituksen puheenjohtaja Raimo Söder, puh. 050 564 7669


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Suomi tarvitsee mediapoliittisen ohjelman ja mediatukijärjestelmän

Liitto kannattaa selonteossa esille nostettuun tarpeeseen parantaa lasten- ja nuorten luku-, kieli- ja mediataitoja. Yksi keskeinen toimenpide tämän toteuttamiseksi on laskea kirjojen ja lehtien arvonlisäverokanta nollaan.

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.