Uutiset / 06.02.2015

VKL:n Niirasesta Kopioston toimitusjohtaja

Kopiosto kertoo nimityksestä mediatiedotteessaan seuraavaa:

Niirasella on laaja-alainen osaaminen tekijänoikeuden alalta. Hän on kirjoittanut tietokirjoja tekijänoikeudesta, työskennellyt uransa aikana muun muassa tekijänoikeusneuvoston päätoimisena sihteerinä, tekijänoikeus- ja medialainsäädännön asiantuntijana sekä johtajana media-alan järjestöissä. Hänellä on myös useita luottamustehtäviä, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti tekijänoikeuksiin. Lisäksi Niirasella on pitkäaikainen kokemus toimitusjohtajan tehtävistä sekä koti- että ulkomailla.

”Valtteri Niirasella on erittäin hyvät tiedot ja taidot johtaa Kopiostoa muuttuvassa toimintaympäristössä”, kommentoi Kopioston hallituksen puheenjohtaja Raimo Söder.

Kopioston nykyinen toimitusjohtaja Pekka Rislakki jatkaa Kopioston palveluksessa 31.5.2015 saakka siirtyäkseen tämän jälkeen uusiin tehtäviin.

”Pekka Rislakki on johtanut Kopiostoa menestyksekkäästi yli 10 vuotta. Hän on varmistanut järjestön kehittymisen nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa media- ja tekijänoikeusympäristössä”, kiittelee Raimo Söder.

Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 45 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä.

PÄIVITYS KLO 12.50: Viestinnän Keskusliitto kertoo tiedotteessaan, että 1.5. alkaen VKL:n johdossa toimii oman toimensa ohella Sanomalehtien Liiton Liittojohtaja Jukka Holmberg ja että Niirasen seuraajan rekrytointi on aloitettu.


Lisätietoja

Kopioston hallituksen puheenjohtaja Raimo Söder, puh. 050 564 7669


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.