Uutiset / 14.06.2012

Valvontakirje Alman ulosmarsseista

Valvontakirjeessä VKL totesi muun muassa seuraavaa:

Työtaistelu on laiton. Edellytämme, että selvitätte meille kirjallisesti, mihin toimenpiteisiin ryhdyitte kaikkien työtaisteluidenlopettamiseksi.
 
Lisäksi edellytämme, että pidätte ennakoivasti huolta siitä, että työpaikoilla toimitaan voimassa olevien säännösten mukaisesti.
 
Kehotamme liittoanne työehtosopimukseen perustuvan valvontavelvollisuutenne nojalla huolehtimaan siitä, että laittomat työtaistelutoimenpiteet eivät pääse toistumaan.

 

Liiton kirjallisessa vastauksessa tuotiin esiin toimet, joihin ryhdyttiin välittömästi, kun tieto ulosmarsseista saatiin tiistaina kello 16.14.

Ulosmarssien jälkeisten toimien lisäksi liitto lähetti jo maanantaina 11.6. sähköpostikirjeen Alma Aluemedian luottamushenkilöille ja toimitusosastojen puheenjohtajille yt-neuvotteluiden päätöksen johdosta. Tässä viestissä tuotiin ennakoivasti esiin mahdollisten ulosmarssien laiton luonne. Näin toimittiin siitä syystä, että saman yhtiön aikaisemmista yt-neuvotteluista oli aiheutunut ulosmarsseja.

-Tilanteen vakavuudesta ja yt-neuvotteluiden aiheuttamasta mielipahasta kertoo se, ettei ennakoivillakaan toimilla voitu estää ulosmarssien tapahtumista, päättyy Journalistiliiton vastaus Viestinnän Keskusliitolle.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.