Uutiset / 29.09.2020

Valtuustossa päätöksiä aloitteista ja hallituksen jäsenistä

Etäkokoustamista kokeiltiin hyvällä menestyksellä syyskuussa, kun valtuusto kokoontui kevätkokoukseen. Kuva:
Journalistiliiton valtuuston kokouksessa Helsingissä 28.9. ja 29.9. tehtiin päätöksiä tehdyistä aloitteista ja henkilövalinnoista. Valtuusto kokoontui hybridimallilla, osa valtuutetuista oli paikalla hotelli Clarionissa, osa etäyhteyksien päässä. Valtuusto hyväksyi Turun journalistiyhdistyksen tekemän aloitteen, jonka mukaan Journalistiliiton tulee vaikuttaa lainsäädäntöön yhteistyössä muiden ammattiliittojen kanssa, että lomautus- ja työttömyysturvalainsäädäntö ottaa jatkossa huomioon myös vuorotyötä, pitkiä työputkia, sunnuntai- ja lauantaityötä sekä muuta epätyypillistä työaikaa tekevät työntekijät. Järjestelmän tulee tarjota turvaa työttömyyden tai lomautusten aikana työaikamuodosta riippumatta. Valtuusto hyväksyi FAO:n ja SFJ:n esityksen, että Journalistiliitto tekisi joukon selvityksiä. Jäsenkyselyn avulla selvitetään miten eri freelancer-ryhmät pystyvät olemaan sairauden takia poissa töistä, ja miten paljon heille maksetaan sairasajan palkkoja tai Kelan sairaspäivärahoja. Samoin selvitetään, voisiko yrittäjäfreelancereiden terveyttä edistää esimerkiksi tarjoamalla liiton yhteistä työterveyspakettia. Asiasta on käynnistetty free-neuvottelukunnassa esiselvitys. Esityksen osaa mediatalojen työterveyspalveluvertailusta ei hyväksytty. Hallitukseen uusia jäseniä Valtuustossa valittiin liiton hallitukselle uusi ensimmäinen varapuheenjohtaja. Tehtävässä aloittaa Anu Kähkönen, joka on toiminut pitkään Yleisradiossa luottamustehtävissä. Aiempi varapuheenjohtaja Susanna Sjöstedt erosi hallituksen tehtävästä. Hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Antti Laakso. Hän työskentelee YLE:n Porin toimituksessa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.