Uutiset / 20.04.2011

Valtuusto kiirehti tes-neuvotteluja

Hyväksymässään julkilausumassa valtuusto toteaa, että lehdistön työehtosopimusneuvotteluja on nyt käyty vajaan kuukauden ajan. Tulosta ei ole saavutettu, vaikka valtuustolle annettujen selvitysten mukaan eräissä asioissa onkin edistytty.

Lehdissä tehdään nyt entistä enemmän töitä entistä vähemmällä työntekijäjoukolla. Seurauksena on pahenevia jaksamisongelmia, joita on pystyttävä ratkomaan myös työehtosopimuksen sitovilla kirjauksilla.

Jaksamiseen liittyvien esitysten lisäksi SJL:n valtuusto pitää erityisen tärkeänä sijaisuuskorvauksiin liittyvien ongelmien ja harjoittelijaongelmien ratkaisemista sekä korostaa pätkätyöntekijöiden tasavertaista asemaa ja vaatii esimerkiksi heidän lomakorvauksiensa parantamista.

Paikallisesti sovittavan palkankorotuksen yhteydessä on välttämätöntä, että luottamusmies neuvottelee tasavertaisesti samojen tietojen pohjalta kuin työnantaja.

Palkkaneuvottelut ovat vasta alussa, kun sopimusaikaa on jäljellä enää puolitoista viikkoa. Neuvotteluissa on viipymättä päästävä ratkaisuun.

Valtuusto lähtee myös siitä, että jo kaksi vuotta jatkuneet neuvottelut freelancereiden toimitus- ja myyntiehdoista saatetaan lopultakin päätökseen.

Journalistiliiton valtuusto valtuuttaa liiton hallituksen päättämään mahdollisista työtaistelutoimista heti sopimuksettoman tilan alettua. 

Valtuusto on varautunut jatkamaan tes-kokoustaan keskiviikkona 4.5. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.