Uutiset / 20.04.2011

Valtuusto kiirehti tes-neuvotteluja

Hyväksymässään julkilausumassa valtuusto toteaa, että lehdistön työehtosopimusneuvotteluja on nyt käyty vajaan kuukauden ajan. Tulosta ei ole saavutettu, vaikka valtuustolle annettujen selvitysten mukaan eräissä asioissa onkin edistytty.

Lehdissä tehdään nyt entistä enemmän töitä entistä vähemmällä työntekijäjoukolla. Seurauksena on pahenevia jaksamisongelmia, joita on pystyttävä ratkomaan myös työehtosopimuksen sitovilla kirjauksilla.

Jaksamiseen liittyvien esitysten lisäksi SJL:n valtuusto pitää erityisen tärkeänä sijaisuuskorvauksiin liittyvien ongelmien ja harjoittelijaongelmien ratkaisemista sekä korostaa pätkätyöntekijöiden tasavertaista asemaa ja vaatii esimerkiksi heidän lomakorvauksiensa parantamista.

Paikallisesti sovittavan palkankorotuksen yhteydessä on välttämätöntä, että luottamusmies neuvottelee tasavertaisesti samojen tietojen pohjalta kuin työnantaja.

Palkkaneuvottelut ovat vasta alussa, kun sopimusaikaa on jäljellä enää puolitoista viikkoa. Neuvotteluissa on viipymättä päästävä ratkaisuun.

Valtuusto lähtee myös siitä, että jo kaksi vuotta jatkuneet neuvottelut freelancereiden toimitus- ja myyntiehdoista saatetaan lopultakin päätökseen.

Journalistiliiton valtuusto valtuuttaa liiton hallituksen päättämään mahdollisista työtaistelutoimista heti sopimuksettoman tilan alettua. 

Valtuusto on varautunut jatkamaan tes-kokoustaan keskiviikkona 4.5. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.