Uutiset / 11.10.2012

Valokuvaajaksi.fi -sivusto opastaa käytännöistä

Valokuvaajaksi.fi tarjoaa vinkkejä alan käytäntöihin ja freelance-työn haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Sivustolta löytyy tietoa esimerkiksi työelämässä toimimisesta, hyvän valokuvaajan ominaisuuksista ja siitä, miten asiakassuhteita hoidetaan ammattimaisesti. Mukana on myös kysymyspalsta, jossa valokuvaajat voivat kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Uuden sivuston ovat ideoineet ja luoneet viisi valokuvaajana itsekin toimivaa ammattilaista: Jenni-Justiina Niemi, Johannes Romppanen, Anne Vatén, Karoliina Ek ja Irmeli Huhtala.

”Valokuvaajan ammatti on kovassa muutoksessa, eikä kuvaajana enää pärjää, jos ei ole markkinointiajattelua ja halua myydä omaa osaamistaan. Moni joutuu edelleen opettelemaan yrittäjyyttä kantapään kautta. Valokuvaajaksi.fi haluaa tasoittaa kuvaajien tietä edes hiukan ja jakaa käytäntöjä, jotka on havaittu alalla hyviksi”, tekijäjoukko kertoo.  

Uusi sivusto on osa Valokuvaajaluotsit-projektia, jonka tiimoilta sivuston tekijät ovat luennoineet alan oppilaitoksissa vuodesta 2009. Luentomateriaalien pohjaksi haastateltiin aikoinaan monia alan toimijoita, muun muassa kuvapäälliköitä, kuvatoimittajia, art directoreita ja valokuvaajia.

Valokuvaajaluotsit-projektia ovat tukeneet Suomen Lehtikuvaajat ry, Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry sekä Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö.

Lisätietoja: www.valokuvaajaksi.fi

Johannes Romppanen
info@valokuvaajaksi.fi

040 7077 281


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.