Uutiset / 11.10.2012

Valokuvaajaksi.fi -sivusto opastaa käytännöistä

Valokuvaajaksi.fi tarjoaa vinkkejä alan käytäntöihin ja freelance-työn haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Sivustolta löytyy tietoa esimerkiksi työelämässä toimimisesta, hyvän valokuvaajan ominaisuuksista ja siitä, miten asiakassuhteita hoidetaan ammattimaisesti. Mukana on myös kysymyspalsta, jossa valokuvaajat voivat kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Uuden sivuston ovat ideoineet ja luoneet viisi valokuvaajana itsekin toimivaa ammattilaista: Jenni-Justiina Niemi, Johannes Romppanen, Anne Vatén, Karoliina Ek ja Irmeli Huhtala.

”Valokuvaajan ammatti on kovassa muutoksessa, eikä kuvaajana enää pärjää, jos ei ole markkinointiajattelua ja halua myydä omaa osaamistaan. Moni joutuu edelleen opettelemaan yrittäjyyttä kantapään kautta. Valokuvaajaksi.fi haluaa tasoittaa kuvaajien tietä edes hiukan ja jakaa käytäntöjä, jotka on havaittu alalla hyviksi”, tekijäjoukko kertoo.  

Uusi sivusto on osa Valokuvaajaluotsit-projektia, jonka tiimoilta sivuston tekijät ovat luennoineet alan oppilaitoksissa vuodesta 2009. Luentomateriaalien pohjaksi haastateltiin aikoinaan monia alan toimijoita, muun muassa kuvapäälliköitä, kuvatoimittajia, art directoreita ja valokuvaajia.

Valokuvaajaluotsit-projektia ovat tukeneet Suomen Lehtikuvaajat ry, Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry sekä Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö.

Lisätietoja: www.valokuvaajaksi.fi

Johannes Romppanen
info@valokuvaajaksi.fi

040 7077 281


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.