Uutiset / 18.01.2013

Työnhakijaa ei voi pakottaa töihin hakusaarrossa olevaan yritykseen

Julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain mukaan tällaisessa palvelussa, kuten mol.fi-työpaikkahaussa, noudatetaan tasapuolisuutta ja puolueettomuutta.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että käynnissä oleva työriita ei vaikuta julkiseen työvoimapalveluun. Kuitenkin henkilökohtaisen palvelun yhteydessä on työriidasta annettava tietoa työnhakijalle. 

 

Jos esimerkiksi hakusaarrossa olevaan työpaikkaan tehdään työtarjous, on työnhakijalla oikeus kieltäytyä tarjotusta työstä eikä se johda seuraamuksiin työttömyysturvan osalta.

 

Journalistiliitto kummeksui joulukuussa hakusaarron piirissä olevan yrityksen työnhakua mol.fi-sivuilla. Hakusaarto av-käännöstoimistoissa Broadcast Text International Oy ja BTI International Oy jatkuu toistaiseksi.

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.