Uutiset / 18.01.2013

Työnhakijaa ei voi pakottaa töihin hakusaarrossa olevaan yritykseen

Julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain mukaan tällaisessa palvelussa, kuten mol.fi-työpaikkahaussa, noudatetaan tasapuolisuutta ja puolueettomuutta.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että käynnissä oleva työriita ei vaikuta julkiseen työvoimapalveluun. Kuitenkin henkilökohtaisen palvelun yhteydessä on työriidasta annettava tietoa työnhakijalle. 

 

Jos esimerkiksi hakusaarrossa olevaan työpaikkaan tehdään työtarjous, on työnhakijalla oikeus kieltäytyä tarjotusta työstä eikä se johda seuraamuksiin työttömyysturvan osalta.

 

Journalistiliitto kummeksui joulukuussa hakusaarron piirissä olevan yrityksen työnhakua mol.fi-sivuilla. Hakusaarto av-käännöstoimistoissa Broadcast Text International Oy ja BTI International Oy jatkuu toistaiseksi.

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.