Uutiset / 17.08.2011

Työelämän hankevalmistelu käyntiin lehdistössä

Yritysten menestys edellyttää liiketoiminnan kehittämisen ohella myös työorganisaation jatkuvaa kehittämistä. Hyvin toimiva työorganisaatio tuo yritykselle kilpailuetua ja tekijöille hyvinvointia.

 
Viestinnän Keskusliitto ja Suomen Journalistiliitto ovat näistä syistä käynnistäneet työelämän kehittämishankkeen valmistelun. Käytännön hankevalmistelusta vastaa YT Merja Helle Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta.
 
Tavoitteena on verkostomainen hanke, jossa piloteissa voitaisiin kokeilla ja kehittää erilaisia työn tavoitteiden, työprosessien ja sisältöjen parantamisen menetelmiä. Hankeen sisältö määräytyy työelämän tarpeista. Niitä selvitetään syyskuun aikana mediayritysten johdolle sekä luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille tehtävällä kyselyllä sekä haastatteluin.
 
Hanke tarjoaa yrityksille asiantuntemusta sekä mahdollistaa myös TEKES:n tuen. Kehityshanketta esitellään 26.9. klo 13 Helsingissä.
 
Lisätiedot hankkeesta liiton kehityspäällikkö Jaana Villikalta (jaana.villikka@vkl.fi) ja Merja Helteeltä (merja.helle@aalto.fi).
 
Tytti Oras

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.