Uutiset / 25.11.2013

Tv-tuotantoyhtiöihin tehdään uutta sopimusta

Nykyinen työehtosopimus on sellainen, että sen piiriin ei ole saatu vuosiin uusia yrityksiä. Siitä on seurannut, että Journalistiliiton jäsenet tv-tuotantoyhtiöissä ovat olleet vailla tes-turvaa.  Nyt avatuissa yhteisissä keskusteluissa käydään läpi sopimukseen liittymisen esteenä olevat asiat ja sovitaan ne toisella tavalla.

Keskustelut koskevat muun muassa työaikaan liittyviä asioita. Mahdolliset uudet määräykset eivät laske ansioita, esimerkiksi jaksotyöajassa voidaan tehdä pitkiä päiviä, työaika tasoittuu normaaliksi sovitun ajan puitteissa joko lyhyinä työpäivinä tai vapaina.

Uudistustyön pitäisi olla valmis jo huhtikuun lopussa 2014.

Journalistiliiton lisäksi mukana neuvotteluissa ovat SATU ry ja sen jäsenyrityksiä, työnantajaliitto Palta sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.