Uutiset / 07.06.2011

Turva helpottaa Venäjän vuosiviisumikäytäntöä

Journalistiliiton jäsenet on vakuutettu vapaa-ajan matkustajavakuutuksella. Liiton jäsenet saavat Venäjälle suuntautuvia vapaa-ajan matkoja varten tämän vakuutuksen voimassaoloaikaan pidennystä 90 päivään saakka. Tämä pidennys on maksu¬ton ja on voimassa toistaiseksi.

Venäjän puolelta on esitetty vaatimus, jonka mukaan vuosiviisumia varten matkustajavakuutuksen täytyy olla voimassa 90 vuorokautta. Turvan kollektiivisten vapaa-ajan matkustajavakuutusten voimassaoloaika on 45 päivää.

Pääsääntöisesti kollektiivisesti vakuutetut ihmiset ovat työssäkäyviä, eikä heidän ole käytännössä mahdollista matkustaa 90 vuorokautta. Jotta vuosiviisumin hakeminen olisi kuitenkin mahdollista, jatkaa Turvaa näissä tapauksissa vakuutuksen voimassaoloa ilman eri korvausta.

Journalistiliiton ottaman vapaa-ajan matkustajavakuutuksen piirissä olevat jäsenet voivat pyytää Turvasta Venäjän vuosiviisumia varten todistuksen, jossa kerrotaan, että vakuutus on voimassa 90 vuorokautta. Tutustu matkustajavakuutuksen ehtoihin turva.fi/journalistiliitto -sivustolla.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.