Uutiset / 05.01.2018

Tuomas Aalto SJL:n määräaikaiseksi työehtoasiamieheksi

Oikeustieteiden ylioppilas Tuomas Aalto, 27, työskentelee Journalistiliiton määräaikaisena työehtoasiamiehenä 16. helmikuuta 2018 saakka. Hänen vastuualueellaan ovat erityisesti freelancejournalistien asiat. Aalto toimii liiton vakituisen työehtoasiamiehen Hannu Hallamaan sijaisena tämän perhevapaan ajan. Sijaisuus alkoi joulun jälkeen. Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä viidettä vuotta opiskeleva on aikaisemmin työskennellyt muun muassa verohallinnossa verosihteerinä sekä -valmistelijana. Journalistiliitto hänelle tuli tutuksi syksyllä 2017, kun hän vastaili liiton laki- ja työehtopäivyspuhelimeen. Lisätyövoimaa tarvittiin, kun laki- ja työehtoasiamiehet olivat kiireisiä työehtosopimusneuvotteluissa. ”Työ täällä on ollut tosi monipuolista. Olen saanut hoitaa mielenkiintoisia tapauksia ja vastata mitä erilaisimpiin kysymyksiin. Vaikka sijaisuus on lyhyt, olen siitä innoissani. Toivon mukaan pystyn palvelemaan jäseniä mahdollisimman hyvin”, Aalto sanoo.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.