Uutiset / 05.01.2018

Tuomas Aalto SJL:n määräaikaiseksi työehtoasiamieheksi

Oikeustieteiden ylioppilas Tuomas Aalto, 27, työskentelee Journalistiliiton määräaikaisena työehtoasiamiehenä 16. helmikuuta 2018 saakka. Hänen vastuualueellaan ovat erityisesti freelancejournalistien asiat. Aalto toimii liiton vakituisen työehtoasiamiehen Hannu Hallamaan sijaisena tämän perhevapaan ajan. Sijaisuus alkoi joulun jälkeen. Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä viidettä vuotta opiskeleva on aikaisemmin työskennellyt muun muassa verohallinnossa verosihteerinä sekä -valmistelijana. Journalistiliitto hänelle tuli tutuksi syksyllä 2017, kun hän vastaili liiton laki- ja työehtopäivyspuhelimeen. Lisätyövoimaa tarvittiin, kun laki- ja työehtoasiamiehet olivat kiireisiä työehtosopimusneuvotteluissa. ”Työ täällä on ollut tosi monipuolista. Olen saanut hoitaa mielenkiintoisia tapauksia ja vastata mitä erilaisimpiin kysymyksiin. Vaikka sijaisuus on lyhyt, olen siitä innoissani. Toivon mukaan pystyn palvelemaan jäseniä mahdollisimman hyvin”, Aalto sanoo.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.