Uutiset / 27.04.2010

Tuhkasta asiaa

Jos työntekijä ei ole viime viikolla päässyt normaalisti työvuoroonsa tuhkasta aiheutuneen lentokiellon vuoksi, ei tämä voi johtaa varoituksiin tai muihin vastaaviin sanktioihin, kunhan poissaolosta on viipymättä ilmoittanut työnantajalle.

Matkan pitkittymisestä aiheutuneiden lisäkustannusten ja palkanmaksun osalta vastuunjako on seuraava:

Jos työntekijä on ollut työmatkalla, maksaa työnantaja poissaolon ajalta normaalisti palkan, päivärahat sekä majoitus- ym. kustannukset. Vapaa-ajan matkan osalta vastaavaa velvoitetta ei ole. Tällöin palkka voi jäädä saamatta poissaolon ajalta, ja lisäkustannusten korvaamisesta joutuu keskustelemaan matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön kanssa.

SJL:n jäsenilleen IF:stä ottama matkustajavakuutus ei sopimusehtojen mukaan korvaa matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuvaa vahinkoa.

Tytti Oras

27.4.2010


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.