Uutiset / 05.04.2012

Trendiryhmälle jatko hallituskauden loppuun

Syksyllä 2011 asetettu työryhmä tarkastelee määräaikaisten ja osa-aikaisten työsuhteiden käyttöä sekä vuokratyötä. Lisäksi se selvittää työsuhteen ja yrittäjyyden välimaastossa olevan itsensä työllistämisen ongelmakohdat. Ryhmässä arvioidaan, vastaako voimassa oleva työ-, sosiaalivakuutus- ja verotuslainsäädäntö työmarkkinoilla tapahtuneita muutoksia.  

Kaikki työryhmän selvitettävänä olevat teemat ovat keskeisiä Journalistiliiton edunvalvonnassa. Erityisesti liitto on kantanut huolta itsensätyöllistäjien aseman parantamisesta lainsäädännössä.

Trendiryhmässä pysyvänä asiantuntijana on Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.