Uutiset / 06.01.2011

Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö tiukentui

Tammikuun alusta voimaan tulleen työsopimuslain muutoksen tavoitteena on vähentää perusteettomia määräaikaisia työsopimuksia. Muutos parantaa niiden työntekijöiden asemaa, joiden kanssa on samoissa töissä tehty toistuvia määräaikaisia työsopimuksia.

Määräaikaisen sopimuksen käyttöä on arvioitava teetettävän työn edellyttämän työvoimatarpeen pysyvyyden kannalta. Tehtävän pysyvyyttä arvioitaessa ei ole merkitystä sillä, tekeekö työnantaja samoista töistä toistuvat määräaikaiset sopimukset saman työntekijän kanssa vai vaihtaako työnantaja työntekijää.

Jo aikaisemmin laissa ollutta perustellun syyn vaatimusta ei muutettu. Jos määräaikainen sopimus on tehty ilman perusteltua syytä, sopimusta pidetään lain perusteella toistaiseksi voimassa olevana.

Lisätietoja: http://www.tem.fi/index.phtml?s=4188

Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.