Uutiset / 06.01.2011

Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö tiukentui

Tammikuun alusta voimaan tulleen työsopimuslain muutoksen tavoitteena on vähentää perusteettomia määräaikaisia työsopimuksia. Muutos parantaa niiden työntekijöiden asemaa, joiden kanssa on samoissa töissä tehty toistuvia määräaikaisia työsopimuksia.

Määräaikaisen sopimuksen käyttöä on arvioitava teetettävän työn edellyttämän työvoimatarpeen pysyvyyden kannalta. Tehtävän pysyvyyttä arvioitaessa ei ole merkitystä sillä, tekeekö työnantaja samoista töistä toistuvat määräaikaiset sopimukset saman työntekijän kanssa vai vaihtaako työnantaja työntekijää.

Jo aikaisemmin laissa ollutta perustellun syyn vaatimusta ei muutettu. Jos määräaikainen sopimus on tehty ilman perusteltua syytä, sopimusta pidetään lain perusteella toistaiseksi voimassa olevana.

Lisätietoja: http://www.tem.fi/index.phtml?s=4188

Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.