Uutiset / 20.10.2022

Toimitusten kesätyöpaikkoja haetaan totuttuun tapaan loppiaisena 6. tammikuuta 2023

Journalistiliitto on sopinut mediatalojen kanssa jälleen toimitusten kesätyöpaikkahaun ajankohdan suosituksesta. Mediatalot ja toimitukset avaavat kesätyöhakunsa vuodelle 2023 aikaisintaan loppiaisena. Hakija jättää hakemuksensa 6.1.2023 alkaen. Suosituksen tavoite on, ettei kilpailu taitavista kesätyöntekijöistä aikaista hakuja vuosi vuodelta. Rekrytointi on hyvä järjestää, kun sekä työnantaja että työntekijä ovat perillä tulevan kesän työtarpeestaan ja aikataulustaan. Suosituksen kautta Journalistiliitto haluaa tukea media-alan opiskelijoiden täysipainoista opiskelua ja oppilaitosten opetusaikatauluja. Opiskelijoiden aikataulujen huomioiminen varmistaa myös laadukkaat hakemukset motivoituneilta kesätyöpaikkahakijoilta. Hakujen mainostaminen ei ole suosituksen vastaista Jo useampana vuonna tehty suositus koskee julkista ja avointa kesätyöntekijähakua, ei siis esimerkiksi ennalta tuttujen tekijöiden palkkaamista. Hakujen avautumisen mainostaminen ei myöskään ole suosituksen vastaista. ”Ilmoitukset avautuvasta hausta voi julkaista jo ennen tammikuun kuudetta, mutta haut avataan ja hakija jättää hakemuksensa 6.1.2023 alkaen”, Journalistiliiton opiskelijatoiminnasta vastaava Laur Forsén sanoo.   Suositusta noudattavat: Aamulehti Alasatakunta Etelä-Suomen Media Oy Etelä-Suomen Sanomat Forssan Lehti Helsingin Sanomat HSS Media Hämeen Sanomat Iltalehti Ilta-Sanomat Ilkka Kaakon Viestintä Kainuun Sanomat Kaleva Media Oy Karjalainen Kauppalehti Keskipohjanmaa Keskisuomalainen KSF Media Lapin Kansa Länsi-Suomi Maaseudun Tulevaisuus MTV Uutiset Salon Seudun Sanomat Satakunnan Kansa Savon Sanomat Seura STT Svenska Yle Talouselämä Turun Sanomat Yle Urheilu Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta ÅU Media Ab   Suositusta ovat tukeneet seuraavat opiskelijajärjestöt: CoMedia ry, Vaasan yliopisto Demoni ry, Metropolia Ammattikorkeakoulu J-komm ry, Svenska social- och kommunalhögskolan Kultti ry, Oulun ammattikorkeakoulu Lööppi ry, Jyväskylän yliopisto Media ry, Helsingin yliopisto MoMe ry, Turun ammattikorkeakoulu Skuuppi ry, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Vostok ry, Tampereen yliopisto Åbo Akademis Studentkår, Åbo Akademi LAB-ammattikorkeakoulun medianomiopiskelijat    

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.