Uutiset / 09.02.2018

Suomen Journalistiliitto hakee Journalistille päätoimittajaa

Journalistin päätoimittaja Markku Lappalainen jää eläkkeelle ensi kesänä. Etsimme hänen tilalleen päätoimittajaa, joka johtaa lehden toimitusta ja liiton viestintää. Päätoimittaja kuuluu liiton johtoryhmään. Arvostamme kokemusta ja näkemystä journalismista sekä viestinnän osaamista. Journalistiliiton toiminnan ja tavoitteiden tuntemus on suotavaa. Päätoimittaja on sananvapauslain tarkoittama Journalistin vastaava päätoimittaja. Hänen johtamaansa viestintäyksikköön kuuluvat tällä hetkellä Journalistin viisihenkinen toimitus ja liiton tiedottaja. Toivomme, että
  • Olet osaava journalisti ja tunnet vetoa viestinnän kehittämiseen.
  • Tunnet digitaalisen viestinnän keinoja ja mahdollisuuksia.
  • Olet innostava esimies, hallitset vuorovaikutuksen eri tilanteissa.
  • Hallitset budjetoinnin ja freelancetöiden hinnoittelun.
  • Tunnet Journalistiliiton toimintaa ja tavoitteita.
Lisäksi arvostamme
  • Kokemusta suurten kokonaisuuksien hallinnasta.
  • Kielitaitoa, erityisesti sujuvaa ruotsin kielen hallintaa.
  • Verkostoja, jotka tukevat työtäsi päätoimittajana – kykyä luoda uusia kontakteja.
Etsimme uudistushaluista ammattilaista, joka haluaa osallistua suomalaisen journalismin ja viestintäalan kehittämiseen. Meidän katseemme on tulevaisuudessa. Haluatko kuulua joukkoomme? Me tarjoamme sinulle kiintoisan ja palkitsevan työpaikan Journalistiliitossa, Helsingin Hakaniemessä. Työyhteisömme on pieni, asiansa osaava ja asialleen omistautunut. Me palvelemme journalisteja, ohjelmatyöntekijöitä, kustannustoimittajia ja muita viestintäalan ammattilaisia. Valtaosa heistä on työsuhteisia, mutta freelancerien ja muiden itsensä työllistäjien määrä joukossamme kasvaa. Journalisti ilmestyy Journalistiliiton jäsenille kotiin kannettavana paperilehtenä 15 kertaa vuodessa. Journalistin verkkolehti journalisti.fi sisältää painetun lehden sisällön ja sitä täydentäviä aineistoja sekä uutisia ja muita ajankohtaisjuttuja. Tiedottajan ylläpitämä Journalistiliiton verkkosivusto journalistiliitto.fi tarjoaa tietoa liitosta ja sen palveluista. Viestinnän kokonaisuuteen kuuluvat myös muun muassa jäsenkirje, tiedotteet liiton kannanotoista ja lausunnoista, erilaiset tilaisuudet ja tapahtumat. Olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa: Facebookissa ja Twitterissä. Journalistiliiton puheenjohtaja on esimiehesi. Tehtäväsi on kokoaikainen, työsuhteesi toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävään on kuuden kuukauden koeaika. Toivomme, että voit aloittaa meillä toukokuun alussa 2018. Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen 21. helmikuuta 2018 kello 16 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: rekrytointi@journalistiliitto.fi. Kerro meille, miksi juuri sinä olet hakemamme henkilö. Kerro myös, mitä odotat päätoimittajan työltä. Liitä oheen tarpeelliseksi katsomasi liitteet pdf-muodossa.   Lisätietoja: Puheenjohtaja Hanne Aho (050 525 4345) 13. helmikuuta kello 13–15 ja 14. helmikuuta kello 9–11. Päätoimittaja Markku Lappalainen (040 586 0613) 13. helmikuuta kello 9–11 ja 14. helmikuuta kello 11–13.   Journalistiliiton julkaisema ammattilehti Journalisti vaalii laadukasta journalismia, sanavapautta ja alan parhaita perinteitä. Journalistiliitto on 14 500 jäsenen itsenäinen ammattiliitto, joka valvoo jäsentensä aineellisia ja ammatillisia etuja.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.