Uusimmat

Sovintoesitys tuli iltamyöhään, takaraja puoleen päivään

Valtakunnansovittelija Esa Lonka antoi myöhään torstaina sovintoesityksen lehdistön työriidassa. Osapuolilla on aikaa puoleen päivään ottaa tai jättää.

Viimeinenkin sovittelupäivä valtakunnansovittelijan toimistossa virui iltamyöhään, sillä Journalistiliiton ja VKL:n edustajat saivat historiallisen paperin eteensä kello 22.52. Siinä vaiheessa päivän neuvottelu oli kestänyt melkein yhdeksän tuntia ja valmisteluineen enemmänkin.

"Kyllä tämä kauhean puristuksen kautta syntyi ja kaikkemme siinä koitimme. Nyt on liiton hallituksen ja valtuuston sekä työnantajien vuoro ottaa kantaa tulokseen", Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen sanoi.

Sovittelija Esa Lonka haluaa SJL:n ja VKL:n vastaukset esitykseensä perjantaina kello 12.00. Esityksen sisältö on lupa julkistaa vasta tämän jälkeen.

Journalistiliiton hallitus käsittelee esityksen kello 8.30 ja puoli tuntia myöhemmin on liiton korkeimman päättävän elimen eli valtuuston vuoro päättää työntekijäpuolen lopullinen kanta.

Jos yhä kasvavaa kohua herättänyt työriita ei ratkea sovintoesitykseen, lehdistön lakko alkaisi kello 14.00 ja VKL:n julistama työsulku maanantaina kello 13.00. Vanhan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi jo vapunaattona.

Pekka Vehviläinen