Uutiset / 16.05.2013

Sovintoesitys tuli iltamyöhään, takaraja puoleen päivään

Viimeinenkin sovittelupäivä valtakunnansovittelijan toimistossa virui iltamyöhään, sillä Journalistiliiton ja VKL:n edustajat saivat historiallisen paperin eteensä kello 22.52. Siinä vaiheessa päivän neuvottelu oli kestänyt melkein yhdeksän tuntia ja valmisteluineen enemmänkin.

"Kyllä tämä kauhean puristuksen kautta syntyi ja kaikkemme siinä koitimme. Nyt on liiton hallituksen ja valtuuston sekä työnantajien vuoro ottaa kantaa tulokseen", Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen sanoi.

Sovittelija Esa Lonka haluaa SJL:n ja VKL:n vastaukset esitykseensä perjantaina kello 12.00. Esityksen sisältö on lupa julkistaa vasta tämän jälkeen.

Journalistiliiton hallitus käsittelee esityksen kello 8.30 ja puoli tuntia myöhemmin on liiton korkeimman päättävän elimen eli valtuuston vuoro päättää työntekijäpuolen lopullinen kanta.

Jos yhä kasvavaa kohua herättänyt työriita ei ratkea sovintoesitykseen, lehdistön lakko alkaisi kello 14.00 ja VKL:n julistama työsulku maanantaina kello 13.00. Vanhan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi jo vapunaattona.

Pekka Vehviläinen

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.