Uutiset / 16.05.2013

Sovintoesitys tuli iltamyöhään, takaraja puoleen päivään

Viimeinenkin sovittelupäivä valtakunnansovittelijan toimistossa virui iltamyöhään, sillä Journalistiliiton ja VKL:n edustajat saivat historiallisen paperin eteensä kello 22.52. Siinä vaiheessa päivän neuvottelu oli kestänyt melkein yhdeksän tuntia ja valmisteluineen enemmänkin.

"Kyllä tämä kauhean puristuksen kautta syntyi ja kaikkemme siinä koitimme. Nyt on liiton hallituksen ja valtuuston sekä työnantajien vuoro ottaa kantaa tulokseen", Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen sanoi.

Sovittelija Esa Lonka haluaa SJL:n ja VKL:n vastaukset esitykseensä perjantaina kello 12.00. Esityksen sisältö on lupa julkistaa vasta tämän jälkeen.

Journalistiliiton hallitus käsittelee esityksen kello 8.30 ja puoli tuntia myöhemmin on liiton korkeimman päättävän elimen eli valtuuston vuoro päättää työntekijäpuolen lopullinen kanta.

Jos yhä kasvavaa kohua herättänyt työriita ei ratkea sovintoesitykseen, lehdistön lakko alkaisi kello 14.00 ja VKL:n julistama työsulku maanantaina kello 13.00. Vanhan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi jo vapunaattona.

Pekka Vehviläinen

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.

Journalistien mielenterveys koetteella Perussa

Katumielenosoituksia seuraavat toimittajat ja kuvaajat altistuvat väkivallalle, jota harjoittavat sekä järjestyksenvalvojat että mielenosoittajat. Vuonna 2023 kirjattiin 127 fyysistä ja sanallista hyökkäystä toimittajia vastaan.