Uusimmat

SJL:n lakimies pitää Kuittisen potkuja epäasiallisina

Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas epäilee työnantajan väitettä, että toimittajan potkut eivät olisi liittyneet parin päivän takaiseen Sipilä-kohuun.

Suomen Yrittäjien julkaisuissa työskennelleen toimittajan Teppo Kuittisen työsuhde irtisanottiin viime maanantaina. Potkut tulivat vain kaksi päivää sen jälkeen, kun hän oli kirjoittanut Yrittäjät.fi-sivustolle jutun, jossa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, että kuntien ja valtion työntekijöiden määrää pitäisi vähentää kymmenillä tuhansilla.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja on kiistänyt potkujen johtuneen Sipilä-jutusta. Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas epäilee väitettä. Toimittaja Kuittinen oli aiemmin saanut työstään lähinnä kiitosta.

"Sipilä-uutinen julkaistiin lauantai-iltana, päätoimittaja soitti sunnuntaina kolme kertaa tarkistaakseen jutun paikkansapitävyyden ja maanantaiaamuna työsuhde purettiin. Onko työnantaja sunnuntai-iltana Sipilä-tapaukseen mitenkään liittymättä pohtinut, että Teppo ei sovellukaan työhönsä? Hieman aikaisemmin työnantaja oli antanut Tepolle samppanjapullon hyvästä työsuorituksesta”, Salokangas kertoo.

Hän muistuttaa Journalistin ohjeista, joiden mukaan toimittajan on voitava toimia ilman tiedonvälitystä rajoittavaa painostusta.

”Vastaava toimittaja vastaa myös verkkojulkaisun sisällöstä ja sananvapauslain mukaisesti hänen kuuluisi kantaa vastuu julkaisun sisällöstä."

Kuittisen työsuhde oli koeajalla, jota oli jäljellä vielä kuukausi. Koeaikanakaan työsuhdetta ei saa päättää epäasiallisin tai syrjivin perustein.

”Tässä tapauksessa koeaikapurku on ollut epäasiallinen sen tarkoitukseen nähden.”

Tapauksesta kertoo lisää Journalisti, joka myös haastatteli muun muassa Kuittista ja työnantajaa.