Uutiset / 31.10.2014

SJL:n lakimies pitää Kuittisen potkuja epäasiallisina

Suomen Yrittäjien julkaisuissa työskennelleen toimittajan Teppo Kuittisen työsuhde irtisanottiin viime maanantaina. Potkut tulivat vain kaksi päivää sen jälkeen, kun hän oli kirjoittanut Yrittäjät.fi-sivustolle jutun, jossa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, että kuntien ja valtion työntekijöiden määrää pitäisi vähentää kymmenillä tuhansilla.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja on kiistänyt potkujen johtuneen Sipilä-jutusta. Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas epäilee väitettä. Toimittaja Kuittinen oli aiemmin saanut työstään lähinnä kiitosta.

"Sipilä-uutinen julkaistiin lauantai-iltana, päätoimittaja soitti sunnuntaina kolme kertaa tarkistaakseen jutun paikkansapitävyyden ja maanantaiaamuna työsuhde purettiin. Onko työnantaja sunnuntai-iltana Sipilä-tapaukseen mitenkään liittymättä pohtinut, että Teppo ei sovellukaan työhönsä? Hieman aikaisemmin työnantaja oli antanut Tepolle samppanjapullon hyvästä työsuorituksesta”, Salokangas kertoo.

Hän muistuttaa Journalistin ohjeista, joiden mukaan toimittajan on voitava toimia ilman tiedonvälitystä rajoittavaa painostusta.

”Vastaava toimittaja vastaa myös verkkojulkaisun sisällöstä ja sananvapauslain mukaisesti hänen kuuluisi kantaa vastuu julkaisun sisällöstä."

Kuittisen työsuhde oli koeajalla, jota oli jäljellä vielä kuukausi. Koeaikanakaan työsuhdetta ei saa päättää epäasiallisin tai syrjivin perustein.

”Tässä tapauksessa koeaikapurku on ollut epäasiallinen sen tarkoitukseen nähden.”

Tapauksesta kertoo lisää Journalisti, joka myös haastatteli muun muassa Kuittista ja työnantajaa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.