Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

SJL ja Medialiitto vetoavat digi-alv:n alentamiseksi

Suomen Journalistiliitto ja media-alan työnantajia edustava Medialiitto vetoavat hallituksen veropäätöksiä valmistelevaan ministeriryhmään, että digitaalisten lehtien ja kirjojen arvonlisäveroa alennetaan ensi vuoden budjetissa.

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ja Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg toivovat hallituksen sitoutuvan media-alan tulevaisuudelle tärkeään päätökseen jo elokuun lopun budjettiriihessä.

“Verokannan laskeminen painettujen tuotteiden tasolle vauhdittaa media-alan digitalisoitumista, kannustaa investointeihin ja parantaa alan kykyä tuottaa työpaikkoja ja verotuloja. Se tukee toimivalle demokratialle välttämätöntä vapaata lehdistöä ja suomalaisia sivistävää kustantamista”, liittojen yhteisessä vetoomuksessa todetaan.

EU-komission esitys, joka sallii digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisen printtijulkaisujen tasolle, on EU:n neuvoston päätettävänä tänä syksynä. Esitys jäi hyväksymättä talousministereiden kokouksessa kesäkuussa Tšekin jarruttavan kannan vuoksi.

LIITE: Vetoomus digi-alvin alentamiseksi