Uutiset / 01.12.2017

SJL hyväksyi lehdistön neuvottelutuloksen

Journalistiliiton valtuusto kokoontui 1.12.2017 päättämään neuvottelutulosten hyväksymisestä. Kuva:
Journalistiliiton valtuusto on hyväksynyt neuvottelutuloksen lehdistön uudesta työehtosopimuksesta. Valtuusto teki ratkaisunsa ylimääräisessä kokouksessaan 1. joulukuuta 2017. Myös työnantajaa edustavan Medialiiton hallinto on hyväksynyt sopimuksen, joten uudet työehdot ovat voimassa 1.12.2017 alkaen. Sopimuskausi jatkuu 31.1.2020 asti. Sopimuskaudella korotetaan palkkoja kahdesti, 1.2.2018 ja 1.4.2019. Ensimmäinen, yhteensä 1,6 prosentin korotus koostuu 1,1 prosentin yleiskorotuksesta ja 0,5 prosentin yrityskohtaisesta erästä. Toinen korotus on yhteensä 1,8 prosentin suuruinen. Tekstimuutokset edelliseen sopimukseen liittyvät muun muassa takaisinottoon ja matkakustannuksiin. Lehdistön vuosi- ja talvilomat säilyvät ennallaan. Viime vuonna solmitun kilpailukykysopimuksen mukainen 24 tunnin vuosittainen työajan pidennys jatkuu. Lisäämme uuden työehtosopimuksen tälle sivulle, kun se valmistuu. LIITE: Työehtosopimuspöytäkirja, lehdistö 2017

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.