Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Sipilän haastattelua seuranneet potkut oikeuteen

Suomen Yrittäjien julkaisuja kustantava Sypoint Oy hylkäsi sovintoesityksen entisen toimittajansa koeaikapurusta. Niinpä tapaus ratkaistaan oikeudessa. Toimittaja Kuittisella on käsitys siitä, miksi Sipilä-uutinen aiheutti yrittäjäjärjestössä sellaisen reaktion.

Toimittaja Teppo Kuittinen vie oikeuteen koeaikapurkunsa Suomen Yrittäjissä, sillä Kuittisen entinen työnantaja hylkäsi Journalistiliiton sovintoesityksen. Oikeudenkäynti on luultavasti ensi vuoden puolella.

Kuittinen työskenteli toimittajana Suomen Yrittäjät -järjestön verkko- ja printtijulkaisuissa. Määräaikainen työsuhde olisi päättynyt 31.7.2015 ja koeaika 4.12.2014. Työsuhde kuitenkin irtisanottiin lokakuussa 2014. Tämä tapahtui alle kaksi päivää sen jälkeen kun Kuittinen oli kirjoittanut Yrittäjät.fi:hin keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän haastattelun otsikolla ”Sipilä: ’Suomi vaipunut apatiaan, virkamiesten määrä alas kymmenillä tuhansilla’”. (Otsikkoa lyhennettiin myöhemmin.)

Yrittäjät.fi:n päätoimittaja kertoi Kuittiselle jutun julkaisua seuraavana päivänä, että jutusta on noussut ”aikamoinen haloo” Sipilän esikunnassa.

Kuittisen asiamiehenä tapauksen selvittelyssä toiminut lakimies Jussi Salokangas Journalistiliitosta pitää potkujen perusteita epäasiallisina. Myös muut Suomen Yrittäjien työntekijät ovat olleet koeaikapurusta tyrmistyneitä. Heidän mukaansa Kuittinen saavutti työnantajan tavoitteet ja sai hyvää palautetta työstään.

“Sipilä-uutinen julkaistiin lauantai-iltana, päätoimittaja soitti sunnuntaina kolme kertaa tarkistaakseen jutun paikkansapitävyyden ja maanantaiaamuna työsuhde purettiin. Onko työnantaja sunnuntai-iltana Sipilä-tapaukseen mitenkään liittymättä pohtinut, että Teppo ei sovellukaan työhönsä? Hieman aikaisemmin työnantaja oli antanut Tepolle samppanjapullon hyvästä työsuorituksesta”, Salokangas sanoi Journalistiliiton tiedotteessa viime syksynä.

Työnantaja pitää päänsä

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja kiisti viime syksynä, että Kuittisen potkut olisivat johtuneet Sipilä-jutusta. Kuittisen entinen työnantaja pitää yhä kiinni selityksestä, etteivät Kuittisen työsuoritus ja soveltuvuus tehtävään vastanneet työnantajan odotuksia. Työntantaja on perustellut koeajan purkua mm. Kuittisen kirjoittamalla jutulla, jonka otsikon ja ingressin esimies oli joutunut korjaamaan.

Journalistiliiton lakimies Salokangas huomauttaa, että otsikoiden muokkaus kuuluu normaaliin toimitustyöhön.

Teppo Kuittinen kommentoi tapausta näin:

”Suomen Yrittäjien reagointi Sipilä-uutiseen on nyt ymmärrettävää, sillä Yrittäjät on päässyt ensimmäisen kerran järjestön historian aikana kuultavaksi hallitusneuvotteluissa. Tämä oli järjestön tavoite ja uutiseni pelättiin vaarantavan suhteet Sipilään sekä mahdollisuudet vaikuttaa hallitusneuvotteluissa”, Kuittinen sanoo Journalistiliitolle.

Lisätietoja:

Jussi Salokangas
lakimies, Suomen Journalistiliitto
050 377 6211 / jussi.salokangas (at) journalistiliitto.fi