Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

RTTL: Ylen otettava Mäenpään selvitys vakavasti

“Yleisradion toiminnan on oltava kokonaisuudessaan riippumatonta ja journalistien vapautta ja vastuuta vaalivaa. Yleisradion on oltava niin sanotusti kansan palveluksessa ja tarvittaessa myös vaikeista asioista on kerrottava ennen muuta journalistisin perustein. Erityisen tärkeää on taata se, etteivät vallankäyttäjät pääse vaikuttamaan Yleisradion ohjelmasisältöihin.” Muun muassa näin toteaa Journalistiliiton jäsenyhdistys Radio- ja televisiotoimittajien liitto (RTTL) kannanotossaan.

Myös RTTL:ään kuuluva Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) on laatinut oman kannanottonsa hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään 15.5. julkaistun Yle-selvityksen tiimoilta. YOT ilmoittaa muun muassa pitävänsä vuorovaikutteista, avointa ja keskustelevaa johtamista tavoitteena, johon Ylen johdon tulee toimissaan pyrkiä. “Journalistiseen päätöksentekoon ei YOT:n mielestä myöskään kuulu varoituksilla uhkailu”, YOT:n kannanotossa todetaan.

Journalisti kertoi Mäenpään selvityksestä tuoreeltaan maanantaina 15. toukokuuta. Jutussa Journalistiliiton puheenjohtaja kommentoi muun muassa Ylen uutisoinnissa korostunutta varovaisuutta.

“Jos ensimmäisenä mielessä on, että on oltava varovainen ja vältettävä riskejä, sananvapautta ei voi turvata”, Aho sanoo Journalistissa.

 

LIITTEET:

YOT: Mäenpään raportti tukee Ylen ohjelmatyöntekijöiden pyrkimyksiä

RTTL:n kannanotto Mäenpään raporttiin